2020-05-05

KoronaVaikučiams


Anava:
Štai kokių „žirnių prikūlė":

... karantino pratęsimą užsiminęs: PARENGTA STRATEGIJA KAIP GYVENSIME ARTIMIAUSIUS KELERIUS METUS!

„Tikiuosi, kad rytoj Vyriausybė priims naują koronaviruso krizės valdymo strategiją. Joje ATSPINDĖSIME, matyt, dvejų metų laikotarpį“, – informavo S.Skvernelis.

Savo ruožtu Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis antradienį prieš Seimo posėdį tikino, kad pagrindinis valdančiųjų siekis – palaikyti gyventojų pajamas ir skatinti vartojimą.

„Visos priemonės, kurių imasi valdančioji daugumas, bus tam, kad ne žmonių gerovės sąskaita atstatytume ekonomiką ir žmonių pajamas“, – sakė jis.

Kalbėdamas apie karantiną, premjeras akcentavo, kad net ir jį atšaukus, gyvensime kitaip, nei prieš koronaviruso atsiradimą.
Tos priemonės, kurios yra pritaikytos, yra veiksmingos, bet atsipalaiduoti negalima. Riba* pagrindinė yra mūsų medikų ir mokslininkų rekomendacijos, kada atšaukti karantiną.

Bet, net ir jį atšaukus, tam tikras pokytis mūsų gyvenime įvyks ir bus rekomendacijos, kaip toliau turėsime saugotis ir saugoti kitus“, – kalbėjo ministras pirmininkas

Primename, kad Seimui antradienį pristatomas Vyriausybės siūlymas rugpjūčio mėnesį išmokėti vienkartines 200 eurų išmokas pensininkams ir kai kurioms kitoms socialinėms grupėms.

Jei Seimas priims Vienkartinės išmokos socialinio draudimo pensijų ir šalpos išmokų gavėjams įstatymą, išmoką gaus 910 tūkst. tūkst. gyventojų: senatvės pensininkai, netekto darbingumo, našlių, našlaičių, maitintojo netekimo, ištarnauto laiko, socialinės ir dar kelių šalpos pensijų, taip pat kompensacijų už ypatingas darbo sąlygas gavėjai.

Šalies ministras pirmininkas tvirtino nematąs jokių politinių poteksčių prieš pat rinkimus pensininkams išmokant po 200 eurų. „Matote, tas, kas nori surasti kokių nors politinių poteksčių, galėtų pradėti kalbėti, kad ir virusas atsirado dėl to, kad kažkam rinkimuose pozicijas sustiprintų. Tai yra visiškai nerealu, nepagrįsta. Buvo įvairiausių svarstymų, kaip panaudoti rezervą**, mažinant skurdą. Tikrai yra akivaizdžiai matomas pokytis, jeigu mes šitų priemonių netaikysime, kaip keisis absoliutaus skurdo rodiklis Lietuvoje – jis augs. Šita viekartinė išmoka yra labai svarbi ir ji liečia ne tik pensijos gavėjus“, – tikino premjeras.

S.Skvernelis aiškino, kad anksčiau nei rugpjūtį išmokų esą negalima išmokėti ne dėl to, kad trūksta pinigų, o dėl su IT susijusių problemų. „Aš irgi norėčiau, kad kuo anksčiau būtų. Jeigu techniškai būtų galima padaryti kaip nors aksčiau, tai ir būtų interesas taip padaryti, kad ta suma pasiektų kuo anksčiau žmones. Viskas priklausys nuo IT sprendimų“***, – sakė premjeras.

Vištelės tuos žirnius į malūną ir nuvešė.

* Kaip tik šiandien su studentais aiškinamės ribas nuotoliniu būdu - tad šio premjero sakinio/nusišnekėjimo nesuprantu niekaip;)

** Kol šį rašinį rašiau, išklausiau LR Finansų Ministro Viliaus Šapokos spaudos konferenciją, kurioje jis pranešė, kad mūsų Valdžia COVID-19 proga jau pasiskolino 4,3 MILIJARDO EUR...

***  Kad programuotojams reikia 4 mėnesių 200-tams eurų pervesti - čia, matyt, naujas anekdotas...









Komentarų nėra: