2020-05-18

Pasterizacija Ar Pastorizacija?


Filosofo J. Dieliauto teigimu, žydų maras nepalietė, nes jų religinis kasdienis ritualas – prieš valgį nusiplauti rankas.
John Vernon McGee:
Studijuodami Kunigų knygą mes gana plačiai kalbėjome apie švarius ir nešvarius gyvūnus. Dieta, kurią Dievas davė savo tautai, buvo daugiau nei vien religinis ritualas. Iš tikrųjų ji turėjo fizinę naudą. Tai parodė daugelio metų praktika.

Europoje kilusi maro epidemija beveik visai nepalietė žydų, tuo tarpu didelė dalis pagonių nuo jos išmirė. Taigi žmonės ėmė kaltinti žydus dėl maro. Žinoma, šie žmonės buvo nekalti, tačiau jų mitybos ir gyvenimo įpročiai apsaugojo juos nuo baisios ligos.

Tokie buvo švarūs gyvuliai, kuriuos izraelitai galėjo valgyti. Jie turėjo dvi išskirtines žymes, suteikiančias mums dvasinių pamokų.

Visų pirma, valgomi gyvūnai buvo skeltanagiai.

Krizės...
Beje:

Maras – sunki užkrečiama liga, sukeliama Yersinia pestis bakterijų (iki 1967 m. vadinta Pasteurella** pestis). 
Ši liga, KAIP MANOMA, žmonijos istorijoje sukėlė keletą epidemijų ar pandemijų.

* Etymology
After Alexandre Yersin, 
Swiss bacteriologist, + -ia.

** Pasteurella

Etymology
(This etymology is missing or incomplete. Please add to it, or discuss it at the Etymology scriptorium.)

Luji Pasteras (pranc. Louis Pasteur1822 m. gruodžio 27 d., DolisJuros departamentas – 1895 m. rugsėjo 28 d., Vilnevas-Letanas netoli Paryžiaus) – garsus prancūzų mikrobiologas ir chemikas.[1]
Pasteras atrado fermentacijos ir daugelio žmogaus ligų šaltinį, tapo vienu iš mikrobiologijos ir imunologijos pradininku. Jo darbai apie kristalų sandarą ir poliarizaciją tapo stereochemijos pagrindu. Pasteras užbaigė daugelį šimtmečių trukusius ginčus apie kai kurių gyvybių savaiminį atsiradimą – bandymais įrodė, kad neįmanoma. Jo vardas plačiai žinomas ne tik mokslininkų dėl jo išrastos ir vėliau jo garbei pavadintos pasterizacijos technologijos.



1 komentaras:

Audrius rašė...

https://youtu.be/SxXYgvmXgTE