2020-07-16

ReFerenDūminė Korona


Ministrų kabinetas ketvirtadienį apsisprendė, kad į Lietuvą iš trečiųjų šalių
atvykstantys asmenys turės būti privalomai izoliuojami dvi savaites.

Vyriausybės vadovas Saulius Skvernelis po posėdžio ketvirtadienį pristatė naujausius pokyčius. Jo teigimu, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pateiks sąrašą šalių iš kurių atvykus į Lietuvą bus privaloma izoliuotis.

„Šalių sąrašas priklauso nuo epidemiologinių rodiklių ten. Ir kokią įtaką daro iš ten atvažiavę žmonės į mūsų šaliai ir jos epidemiologinei situacijai. Tai ministras A. Veryga ir spręs, vertindamas skaičius, bus priimtas kriterijus į kurį atsižvelgs“, – sakė premjeras.

S. Skvernelio teigimu, operacijų vadovas, ministras A. Veryga šiuo pakeitimu įgyja teisę ir iš trečiųjų šalių atvykstantiems Lietuvos piliečiams nurodyti privalomąją izoliaciją.

Premjeras užsiminė ir apie naują karantino sąvokos naudojimą. Asmenys iš tam tikrų šalių galėtų būti paskelbti karantino subjektu.

„Taip pat yra viena iš alternatyvų svarstomų – skelbti karantiną tam tikrų subjektų atveju. Kai kurios valstybės, ar iš jų atvykstantys gyventojai, turistai, jie galėtų būti paskelbti kaip karantino subjektai, tada jiems galiotų tie ribojimai, kurie buvo numatyti karantino sąlygomis“, – apie vieną iš alternatyvų prabilo ministras pirmininkas.


Komentarų nėra: