2020-07-15

HegelmannUzbekKorona


Kaune įsiliepsnojusiame koronaviruso židinyje – logistikos įmonėje „Hegelmann Transporte“ – iš viso iki šiol patvirtinta jau 19 užsikrato atvejų, kelios dešimtys darbuotojų vis dar laukia tyrimo rezultatų. Visi infekuotieji – liepos pradžioje įsidarbinti į tarptautinius pervežimus vykdančią įmonę atvykę Uzbekistano piliečiai, kurių didžioji dalis šiuo metu izoliuoti Abromiškių reabilitacijos ligoninėje (Elektrėnų savivaldybė).

Su naujienų portalu lrytas.lt susisiekęs vienas iš izoliuotųjų koronavirusu sergančių uzbekų piktinosi, kad kartu su kitais reabilitacijos ligoninėje apgyvendintais įmonės darbuotojais nesulaukia jokios medicininės pagalbos, o jei tai tęsis ir toliau, grasina su jais išeisiantis lauk ir apkrėsiantis visus, esančius aplink.

„Jei jau teigiamas testo atsakymas, tai tegul ir gydo mus ar suteikia kokią nors medicininę pagalbą. Nėra nei vaistų, nieko. Kitu atveju, mes išeisime į miestą ir pradėsime visus užkrėtinėti. Kam tai bus naudinga? Tegul mums atneša kokių nors antibiotikų“, – niršo prisistatyti nepanoręs įmonės darbuotojas.

Uzbekas pasakojo, kad visi 14 į reabilitacijos centrą atvežti sergantys jo kolegos apgyvendinti po du kambariuose ir, nors šie neužrakinti, izoliacijos stengiasi laikytis.

Tiesa, anot uzbeko, tvyro visiška nežinia, nes nei vienas įmonės darbuotojas nematė savo testo rezultatų ir iki tol net nežinojo, kas užsikrėtęs, o kas – ne.

„Mus visus vakar atvežė į šį reabilitacijos centrą. Pasakė, kad esame užsikrėtę. Atvykome tiesiai iš darbo ir mus čia tiesiog paliko. Viskas atidaryta, ką nori, tą daryk. Patys į rankas testo atsakymų negavome, tik jie patys žino, kad sergame. Gydytojų čia nėra, tik kažkokios medicinos seselės.

Kai atvykome, mums davė maisto, patys atsivežti nieko negalėjome. Pasakė, kad tik pižamas pasiimtumėme, daugiau nieko nereikia. Niekas nežino, kam kada buvo nustatytas pirmasis atvejis. Jei būtume žinoję, tai nebūtume kontaktavę“, – portalui lrytas.lt kalbėjo užsikrėtęs uzbekas.

Portalui lrytas.lt susisiekus su logistikos įmonės vadovu Tomu Jurgelevičiumi pasiteirauti, ar darbuotojai iš tiesų nebuvo informuoti, kas tarp jų yra užsikrėtę koronavirusu, šis atsisakė komentuoti situaciją ir tvirtino viską ir taip jau pasakęs.
Jau išvakarėse (išvakarėse ko?) skelbta, kad visi COVID-19 užsikrėtę ir į Abromiškių reabilitacijos ligoninę atvežti uzbekai yra besimptomiai, o tai reiškia, kad joks specialus gydymas jiems nereikalingas.

Komentarų nėra: