2020-08-25

Čigoniškai


Lietuvių kalbos žodynas:

čigõniškas, -a adj. (1)
1. būdingas, savitas čigonams: Jis turi tokią čigõnišką madą – ką tik pamatys, tai ir prašinėja Gs.| Čigõniška (sukta) boba Gs.čigõniškai adv.: Čigõniškai terp savęs šneka, kas juos supras! Gs.2. didelis, smarkus, nepaprastas: Čigoniškas gudrumas GK1937,149. Jį čigõniškas prakaitas išmušė (labai sušilo) Šlv.

Romiškai?

×rõmai (plg. vok. dial. rôm(e)) sm. pl. (2) žr. rėmai:
1. Vkš, Sml, Krns, Lar146 Padirbo [paveikslui] romus Ktk. Pažvelgė į veidrodėlį, kuris skardos romuose kabojo ant sienos per lovos galą LzP. Rõmai supuvę, stiklai nesilaiko Rmš. Nekoks iš jo stalius: žiūrėk, kokius romus langams sudirbo Srv. Į romus įdėjau stiklus Žlb. Su visais rõmais langas suejo Krš. Pareinu – durys valio, vištų pilna troba; pabaidžiau – ka lėkė, išnešė langą su visais rõmais Škn.
ǁ
 Drsk rėmas koriams įstatyti; į jį telpantis kiekis: Romẽliai su vašku LKKIX219(Dv). Rõmai per viršų insistato Rmš. Šiemet gavom tik kelius romelius medaus Pš.
2. Rõmai languose supuvo J.
3. [Akėčių] rõmai mediniai, dantes geležiniai Grv. Rõmai da geri, stipinų tik reikia Švnč. Rõmai reikia pasdaryt Dv.

rõmas,  adj. (4) CI704, Q429,487, H, R, MŽ, N, K, LVIII496 žr. romus 1: Romu tampu SD381. [Viešpats] paaukština romūsius 489. Šitai karalius tavo ateit[a] tavęsp romas, sėdėdamas ant aslyčios VlnE55, BPI2. Mokinkitės nuo manęs, aš esmi romas CII364–365. Aš esmi romas ir pakarnios širdies srš. Turėtumbim broliškai su roma dvasia pagraudenti prš.
|
 Romà širdis KI508. Tykos (romõs) širdies KII22. Su romà širdimi pas jį šalia atsisėdęs Ns1847,2.
romai̇̃ adv.: Įsakyta yra, idant su tiems žmonėms pas vartų romai ir patogiai apsieitų prš. Prieteliškai, meilingai, romai CI704.


Фамилия у Александра Лукашенко
украинская по матери, а вот про отца никто точно ничего не знает. По одной версии, им был цыган Рыгор, по другой — некий еврей Гирш, по третьей — его отца звали Григорием, он был белорусом и работал в лесничестве.

Kaip ten bebūtų, jis - na vėlgi - būtent Cichanouskajai
atvykti pas mūsų Gitaną
netrukdė, netgi, viešai pasakoja, pats ir išvežė Lietuvon:
Jos vyras, Cichanouskis, beje, ir praminė Batką „tarakonu ".

Užsimanė Čigonų baronu būt?


Kitus pretendentus į baronoprezidento titulą, teko girdėt, Batka net tiurmon uždarė.

Tai 
mums
džiaugsmo!



1 komentaras:

Dario Budrio rašė...

Cojai nuo Gango- Čigonai

Romoş Romėčiai po EtRuşija PaLikimo, kuri MEnA VOLGA KultŪRa nuo KOŞTRoma ,buvuşi RA Upė. Tekėjo Şenaja Graikija iki kataklizmų.

RO- !?!? https://www.google.com/search?q=Ro+знак&client=ms-android-samsung&prmd=ivmn&sxsrf=ALeKk00ICpD8khArQbkaUjx0CpJh7KbaMA:1598373888900&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwidr_be5rbrAhVRs4sKHcrXD9gQ_AUoAXoECAoQAQ&biw=360&bih=559#imgrc=VH0dt9sALTi-8M


OM-?!?
Ai-?!?