2021-09-02

Kinija AviųGanistane

 

Juanis AviųGanistane:

„Kinija yra svarbiausia mūsų partnerė ir suteikia mums svarbią ir neįprastą galimybę, nes ji yra pasirengusi investuoti ir atstatyti mūsų šalį“, – teigė Z. Mujahidas. 

Jis pridūrė, kad Talibanas itin teigiamai vertina Kinijos infrastruktūros iniciatyvą „Naujasis šilko kelias“.

Talibams užgrobus Afganistano valdžią ir vykus chaotiškam užsienio pajėgų pasitraukimui iš Kabulo, Vakarų šalys smarkiai apribojo pagalbos lėšų teikimą šiai Vidurio Azijos valstybei. 

Talibanas, padedamas Kinijos, kovos už ekonomikos atsigavimą, teigė atstovas. 

„Šalyje esama turtingų vario kasyklų, kurios, Kinijos dėka, vėl galės būti eksploatuojamos ir modernizuotos. Negana to, Kinija yra mūsų bilietas į viso pasaulio rinkas“, – pridūrė jis. 

Z. Mujahidas taip pat patvirtino, kad ateityje moterys galės tęsti studijas universitetuose. Pasak jo, moterys taip pat galės dirbti slaugytojomis, policijos pareigūnėmis ar padėjėjomis ministerijose, tačiau atmetė galimybę moteriškosios lyties atstoves skirti ministrėmis. 

„Norime atkurti gerus santykius su Italija ir viliamės, kad jūsų šalis pripažins mūsų islamišką vyriausybę, – kalbėjo atstovas. – Tikiuosi, kad šis interviu sustiprins diplomatinius ir politinius ryšius, ir kad Italija vėl atidarys savo ambasadą Kabule.“



1 komentaras:

Dario Budrio rašė...

https://m.youtube.com/watch?v=CRn_25ocYIA&feature=emb_title