2021-09-03

Specialistai Aiškina

 

Išskirtinė situacija 

Neringoje: pasiekė 100 proc. vakcinacijos ribą, nors iš tikrųjų paskiepyti dar ne visi 

Statistikos departamento svetainėje matyti džiugi naujiena – nuo COVID-19 pasiskiepijo visi Neringos savivaldybės gyventojai. 

Tačiau vakcinacija savivaldybėje vis dar vyksta, mat iš tikrųjų dalis gyventojų dar yra nepasiskiepiję. 

Specialistai aiškina, kad taip nutiko dėl to, jog į statistiką yra įtraukiami visi savo gyvenamąją vietą Neringoje deklaravę asmenys.

Statistikos departamentas skelbia, kad Neringos savivaldybė nuo COVID-19 jau paskiepijo visus savo gyventojus. 

Tačiau vakcinacija čia ir toliau vyksta. 

Be to, kitoje Statistikos departamento svetainės vietoje nurodoma, kad nuo koronaviruso yra pasiskiepiję tik visi 35–79 m. amžiaus grupei priklausantys žmonės.

Statista...

Dar nepasiskiepiję yra dalis 80 m. amžiaus ir vyresnių Neringos gyventojų. Šioje amžiaus grupėje bent vieną vakcinos nuo koronaviruso dozę yra gavę 99,1 proc. gyventojų. Yra ir kitoms amžiaus grupėms priklausančių nepasiskiepijusių asmenų. Bent vieną vakcinos nuo COVID-19 dozę yra gavę 98,5 proc. 25–34 m. amžiaus grupei priklausančių asmenų, 93 proc. 16–24 m. amžiaus grupei priklausančių gyventojų ir 43,4 proc. 12–15 m. amžiaus grupei priklausančių žmonių.

Kaip aiškina Neringos savivaldybės gydytoja Jovita Beržinė, sergamumo ar vakcinacijos rodikliai yra apskaičiuojami pagal Statistikos departamento turimą informaciją. 

Statistikos departamento turima informacija skiriasi nuo tos, kurią turi savivaldybė.

Dabar aišku.

Gerai, kai yra specialistų!

Specialistai aiškina:


A, tai čia gi pernai....

Pagal tarptautines rekomendacijas:




Komentarų nėra: