2021-10-05

BukaSnukio EksTreMumai

 



BukaSnukis visame PaSaulyje neveikė apie 7 valandas:


Kaip jie galiausiai viską pataisė? 

„Facebook“ kol kas išsamiau nepranešė, kas nutiko ir kaip tai buvo ištaisyta, tačiau buvo gauta daug liudijimų, kad socialinės žiniasklaidos milžinė išsiuntė technikų komandą į savo serverines Kalifornijoje, kad šie rankiniu būdu perkrautų serverius, kuriuose kilo problema.

Ar ateityje galima išvengti tokių sutrikimų? 

Tokie atvejai gana reti, tačiau jų negalima visiškai išvengti. Vis dėlto „Facebook“ sutrikimas ir kiti – įskaitant 2020 m. įvykusius „Cloudflare“ ir „Fastly“ sutrikimus – rodo problemas, susijusias su tuo, kad daugybė interneto paslaugų, kuriomis pasikliauja milijonai žmonių, turi vieną kritinį tašką.

„Facebook“ naudojasi ne tik žmonės, norintys bendrauti su draugais ir šeima, bet ir įmonės, kurios jungiasi prie kitų paslaugų, įskaitant internetines pardavimo svetaines. Kai kuriose šalyse tai yra dominuojanti komunikacijos priemonė – pavyzdžiui, tokios paslaugos kaip „WhatsApp“. Tai, kad sutrikimas gali padaryti šitokį milžinišką poveikį milijardams žmonių – ir dar kelioms valandoms – verčia susimąstyti.

Ar čia nėra keistų sutapimų? 

Taip, yra. Šiuo metu „Facebook“ išgyvena ne pačius geriausius laikus. Praėjusią savaitę „Facebook“ pristabdė planus pristatyti „Instagram vaikams“ – nutekinti vidiniai tyrimai parodė, kad bendrovė žinojo, jog ši programėlė gali paveikti mergaičių psichinę sveikatą.

O sekmadienį buvusi „Facebook“ pilietinio vientisumo produktų vadovė Frances Haugen viešai paskelbė stiprius kaltinimus, kad „Facebook“ pirmenybę teikė augimui ir pelnui, o ne visuomenės saugumui. „Šiandien egzistuojanti „Facebook“ versija skaldo mūsų visuomenę ir sukelia etninį smurtą visame pasaulyje“, – sakė ji TV laidoje.










Komentarų nėra: