2011-08-04

Per didelė Amerika

Amerika: per didelė, kad žlugtų.

Dinozaurai per dideli nebuvo.


Sovietynas buvo ne mažesnis 2011-08-03 17:14:46
1971 metais JAV prezidentas Niksonas parodė Pasauliui špygą, atsisakydamas keisti $ į auksą, Google: Nixon Shock.

Nes tiek aukso nebeturėjo, kiek žalių fantų.

"What luck for rulers that men do not think." (Adolf Hitler)

Ir aplamai, banko popierių (banknotų) " padengimas" auksu buvo palūkininkų apgaulė, nuo pat pradžių. Palūkanų dėka pinigų kiekis auga, eksponentiškai, o eksponentė kada nors aplenkia bet kurią laipsninę funkciją.

Power function...

Power migrates:)

Kai pinigų atsirasdavo per daug, ligšiol pinigų proceso valdytojai darydavo didelį BUMMM, prieš tai patys su kontora persikėlę į saugią vietą, iš kur po to vadovaudavo griuvėsių atstatymui, rasdami tam atstatymui finansų toj vietoj, kur jie iškrenta iš printerio.

Dolerius spausdinantis FED atsirado 1913 metais, pasauline valiuta $ tapo po IIWW Marshall plano dėka, Google: Wall Street & the Rise of Hitler.

Matyt, tą patį darytų ir dabar, jei ne termobranduolinis ginklas.

Palūkanos varė pinigą šita seka: Aukso gabalėlis -> auksinė moneta -> mažesnė auksinė moneta, bet užtai su Valdovo portretu -> paauksuota moneta -> nebepaauksuota, metalinė moneta -> nebemetalinis, popierinis pinigas -> e-pinigas (įrašas kompiuterio diske) -> ???

Ne palūkanų mums reikia, o tarpusavio atsiskaitymų sistemos. Tada patys galėsime nuspręsti, kaip tvarkytis, o ne tie, kas turi printerį (šiandien nebe printerį, o Pagrindinį Kompiuterį).

Pasaulinis kompiuterių tinklas yra, tokią tarpusavio atsiskaitymų sistemą padaryti galima (ir taip dabar beveik visi atsiskaitymai internetu), kadangi palūkanų nereikia, naujųjų pinigų kiekis turi būti pastovus.

Tiem, kam labai norisi kad būtų " daugiau" : Nobelio premijos laureatas Jamesas Tobinas (1918–2002) savo 1972 m. kalboje Amerikos ekonominėje asociacijoje pastebėjo, kad tam tikra infliacija yra tarytum tepalas, padedantis suktis darbo rinkos ratams. Priežastys daugiausia psichologinės: žmonės labai nemėgsta, kai mažėja jų nominalusis (pinigais išreikštas) darbo užmokestis.

Infliacijos priežastis - naujai padirbti pinigai.

Komentarų nėra: