2013-05-01

Cosa nostra americana

JAV akcijų biržoje indeksas „S&P 500“ pirmadienį šoktelėjo iki rekordinių aukštumų. Kaip pažymi „Reuters“, toks žymus indekso augimas gali būti susijęs su naujosios Italijos vyriausybės atėjimu į valdžią ir pasibaigusiu neapibrėžtumo laikotarpiu šalyje.

Šitoks Italijos poveikis Amerikai?
.
Ar gali būti?
.
Gal „Reuters“ šitaip nesakė?

Sakė sakė.

Tik lrytas.lt diržussusiveržėliams nesakė, ką naujasis (Arrivederci!) italų premjeras sakė.

Wall Street followed European stocks higher as Italian Prime Minister Enrico Letta urged a focus on growth policies and away from austerity measures in his inaugural speech.

Rėžė kalbą, ir pakilo.

Amerika.

Kas čia gali būt neaišku?



1 komentaras:

audrius rašė...

„Daugiau cinizmo, Kisa, - kadaise sakė Ostapas Benderis, - žmonėms tai patinka“.

Guglėn kalk 12 kedžių


Kernavė sostas litas akis moze 12+1 ke.džių aukcionas sadūnaitė helsinkis fordas gena biser dzintars rout banan w= v+v=nr basan sodas cod...


Patinka · Komentuoti

Komentuoti

Audrius Kovas „Daugiau cinizmo, Kisa, - kadaise sakė Ostapas Benderis, - žmonėms tai patinka“.

Dviratukas Ostapenko atavažiuoja:) Redaguota · Patinka · Redaguoti · Prieš valandą

Audrius Kovas http://www.lbks.lt/index.php/bajorai-vazu-laikais Patinka · Redaguoti · Prieš valandą

Audrius Kovas Trukt už vadžių ir ant kedžių didžiunai soti sėdi! Esmė ne kas kėdėse o kas soste ant kėdžių sėdi ir teisia! O, o kas ten po kėde guli per kulė? A, čia lytas lytos sferos žemaičių lietuvos...:) Patinka · Redaguoti · Prieš valandą

Audrius Kovas ...Didysis kunigaikštis, gavęs seime visą eilętokių ir panašiųpriekaištų bei paklausimų, juos apsvarstydavo ir seime papunkčiui atsakydavo arba tik pasiaiškindavo. jei bajorai būdavo nepatenkinti jo pasiaiškinimu, tada seime būdavo replikuojama į karaliaus atsakymą..... ...Bajorų nepasitenkinimas Zigmantu Vaza viešai griežtai pasireiškė ir 1606 m. seime....Nutrūkus 1606 m. seimui, taisp pačiais metais buvo sušauktas bajorų suvažiavimas į Liubliną pasitarti, kurių priemonių griebtis prieš karalių. Šito suvažiavimo maršalka (pirmininku) visų sutartinai buvo išrinktas Lietuvos taurininkas Jonušas Radvila, žymus didikas, bajorų laisvių gynėjas, karštas protestantas, žinomas Zigmanto Vazos asmeninis priešas. Redaguota · Patinka · Redaguoti · Prieš 58 min.

Audrius Kovas Didysis kunigaikštis tik bajorų išrinkimo dėka tegali sėstis į Lietuvos sostą. Bajorai jį išrenka ir pasodina, bajorai turi teisę jį ir atstatyti. Anų laikų bajorų supratimu pats kunigaikštis savo laisva valia negali sosto nė atsisakyti...Peržiūrėję bajorų kontraktus su didžiuoju kunigaikščiu, matome, kokią silpną vietą valdovas užėmė valstybėje. Jis buvo nelyginant bajorų samdinys, su kuriuo jie galėjo daryti, ką norėdami...Valstybės viduje kiekvieną karaliaus žingsnį sekė bajorų pristatyti sargai, - senatoriai, -be kurių žinios ir patarimo karalius nieko negalėjo atlikti. Patinka · Redaguoti · Prieš 55 min.

Audrius Kovas ...Senatas, arba nuolatinė valstybės taryba, susidėjo iš senatorių „luomo". Šį „luomą" sudarė karaliaus skiriami asmens, paprastai didikai. Senatoriai buvo skiriami ligi gyvos galvos. Į senatą įeidavo iš savo pareigos visi vyskupai, vaivados, kaštelionai ir ministrai. Tokiu būdu senatas turėjo grynai aukštosios valdininkijos organo pobūdį... Patinka · Redaguoti · Prieš 53 min.

Audrius Kovas o, 12, 3, 13, 6, 36, ...., 144,... KEDŽIŲ DRĄSIŲ DIDŽIŲ JĖGŲ LITO PO SOSTU KARALIENĖS/SOSTAS ANT TO LYTOS..

Kisa, išdraskei visas kėdžias, o biserių nematei? Testo nepraėjai, nes tavo kraujas kiaulės sunaikino tau duotus turtus dėl blizgučių, jarlykų,...:)