2014-02-13

Suverenas teisme

Lietuvos Respublikos Konstitucija

 1 straipsnis
Lietuvos valstybė yra nepriklausoma demokratinė respublika.

2 straipsnis
Lietuvos valstybę kuria Tauta. Suverenitetas priklauso Tautai.

3 straipsnis
Niekas negali varžyti ar riboti Tautos suvereniteto, savintis visai Tautai priklausančių suverenių galių.
Tauta ir kiekvienas pilietis turi teisę priešintis bet kam, kas prievarta kėsinasi į Lietuvos valstybės nepriklausomybę, teritorijos vientisumą, konstitucinę santvarką.

4 straipsnis
Aukščiausią suverenią galią Tauta vykdo tiesiogiai ar per demokratiškai išrinktus savo atstovus.


Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) neatmeta galimybės kreiptis į teisėsaugą dėl parašų klastojimo renkant parašus dėl referendumo, kuriame tauta galės balsuoti, ar uždrausti parduoti žemę užsieniečiams ir juridiniams asmenims bei nuleisti kartelę referendumams rengti.

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas trečiadienį per posėdį teigė, kad rašysenos ekspertai nustatė atvejų, kai parašų rinkimo lape už referendumą neva pasirašė vienas asmuo, o parašų tikslinimo lape – kitas.

VRK vadovo tvirtinimu, patikrinus maždaug pusę patikslintų bylų, neva aptikta keli šimtai nesutampančių parašų.


Iniciatoriai reikalavo, kad VRK nedelsdama priimtų sprendimą dėl patikslintų parašų, nes esą baigėsi įstatyme numatyti terminai parašams tikrinti. VRK nariai savo ruožtu sakė, jog nesvarbu, kada jie priims savo sprendimą, nes referendumo datą turi paskirti Seimas, o šis į posėdį rinksis tik kovo 10 dieną. 

Jau ne sykį buvo galima skųsti (koks žodis!) VRK sprendimus teismui ir įsivelti į teismų karuseles, kurios mūsų Lietuvoje geba suktis metų metais.

Tokiu būdu referendumo data tik toltų.

Todėl vis einame žibučių žiemą.

Štai, kaip tik:

90. Par(a)eiti(s) kartojasi 2013-12-17 16:56 IP: 78.62.187.8  
Č ia panašiai,kaip nuvertus Hruščiovą negalėdami jo atsikratyti,davė užduotį suskaičiuoti,kiek sovietų sąjungojen yra turistų,artistų ir komunistų.Brežnevas galvojo,kad tai atlikti neįmanoma.Tačiau kitą rytą Nikita jau stovėjo ck,ir informavo apie atliktą darbą.Jis pasakė,kad komunistas buvo vienas ,kuris guli mauzoliejuje,turistas irgi vienas,tai aš (Hruščiovas)iki to niekas užsienyje nebuvo.Na o kiek artistų,paklausė Brežnevas,ogi visi likę artistai.Taip Šliužui Vaigauskas davė užduotį,patikslinti referendumo sąrašus.
  
LNK žinios“ visuomenei išplatino žinią, kad „referendumo istorija gali tapti kriminaline“. 

- Ar ir per kitus rinkimus VRK šitaip elgėsi? - klausia vienas manęs šiandien.

- Negirdėjau, kad taip būtų buvę, - atsakau jam.

- Akcija? - klausia vėl.

Kieno šitokia akcija?

Kieno?

Komentarų nėra: