2014-09-01

JAV ambasada Tripolyje

Rugsėjo 1-oji Tripolyje:

Islamistai Libijos sostinėje Tripolyje šturmavo tuščią JAV ambasados pastatą. Apie tai skelbia televizijos stotis „al Arabija“, remdamasi internete įdėtu vaizdo įrašu.

Spėjama, kad tai yra islamistinio judėjimo „Fadschr Libia“ („Libijos aušra“) nariai.

„Fadschr Libia“ pareiškė užėmusi pastatą, kad apsaugotų jį nuo plėšikavimų.  

JAV ambasadorė Deborah Jones „Twitter“ tinkle rašė, kad jos rezidencija Tripolyje „nėra nusiaubta“ ir „yra saugoma“. Diplomatė šiuo metu yra Maltoje. Ji ir kiti ambasados darbuotojai buvo atitraukti iš Tripolio liepos pabaigoje dėl mūšių tarp susipriešinusių Libijos grupuočių. 

Padėtis Libijoje nerimsta nuo ilgamečio šalies lyderio Muammaro Gaddafi nuvertimo ir nužudymo prieš daugiau nei trejus metus.

2014-08-26 

JAV pareigūnai teigia, kad Egiptas ir Jungtiniai Arabų Emiratai įvykdė oro antskrydžius Libijoje praėjusią savaitę, siekdami pakenkti islamistų kovotojams.

Aukšto rango JAV pareigūnas BBC sakė, kad su Vašingtonu nebuvo konsultuojamasi dėl išpuolių ir žinia juos „užklupo netikėtai“.

Oro smūgius aplink Tripolio tarptautinį oro uostą, kaip pranešama, atliko JAE naikintuvai, pasinaudoję bazėmis Egipte.

Egipto valdžios institucijos neigia dalyvavę operacijoje, o JAE niekaip nekomentuoja įvykio.
Oro antskrydžiais nepavyko sustabdyti Misratoje ir kituose miestuose veikiančių islamistinių grupuočių, pasivadinusių Libijos Aušra, ir kurios perėmė oro uostą, iš Zintan grupuotės, kuri jį kontroliavo nuo 2011 metų.
 
BBC Rana Jawad Tripolyje sakė, jog Misratos aljansas dabar veiksmingai kontroliuoja sostinę, nes jų varžovai pasitraukė iš miesto.

Who is paranoid and on the run?




Komentarų nėra: