2014-09-05

Grupuotė „Valstybė“

„Islamo valstybė“ turi tai, ant ko pastatytas Vakarų industrinis pasaulis.

Ką gi?

1. Pasaulis yra varomas nafta (Dievas sutvėrė Pasaulį, varomą nafta!), o „Islamo valstybės“ grupuotė vogtos naftos turi labai daug, pastebi teroristines organizacijas tyrinėjantis Leipcigo universiteto mokslininkas Christopheris Gunteris. Savo ruožtu Laisvosios Europos radijo ekspertas Sergėjus Daniločkinas priduria, kad dabar, kai naftos kaina labai aukšta, neįmanoma sustabdyti džihadistų naftos prekybos, kuri kasdien jiems atneša 3 mln. dolerių. „Jie ją parduoda už 25–60 dolerių už barelį, o pasaulinėje rinkoje barelis kainuoja daugiau nei 100 dolerių. Todėl perpardavinėtojai iš šios vogtos naftos gali gerai užsidirbti. Taigi ekonominė situacija jiems padeda, nes nafta dabar labai brangi“, – sako S. Daniločkinas.

Išeitų, dėl to 40-75 dolerių už barelį skirtumo Pasaulis mielai perka tą grupuotės vogtą naftą, kurios ji turi labai daug.

Na taip:

Vakarų kompanijos perka naftą net nesusimąstydamos, iš ko perka“, – sako C. Gunteris.

Juk 40-75 dolerių už barelį!

2. Ekspertai sako, kad ši grupuotė gauna lėšų įvairiais būdais ir veikia panašiai kaip reali valstybė.
„al-Qaeda turėjo savo pinigų surinkimo sistemą, kuri buvo paremta aukomis. Jie turėjo pinigų surinkėjų tinklą, kurie rinko pinigus iš žmonių, kurie savanoriškai arba prievarta aukojo pinigus „al-Qaeda“. Bet „al-Qaeda“ niekada nevaldė teritorijų kaip valstybė, o vadinamoji „Islamo valstybė“ – valdo. Jie tarsi įsteigė Kalifatą, kuriam žmonės privalo mokėti mokesčius.

Žmonės privalo „Valstybei“ mokėti mokesčius?

Ką tai primena?

3. Jos valdoma teritorija yra maždaug Belgijos dydžio, o suma banko sąskaitoje – stulbinanti.
Dabar „Islamo valstybė“ yra turtingesnė už kai kurias mažas šalis.

4. Šis judėjimas yra paremtas tikėjimu. Visi nariai turi būti labai ištikimi ideologijai.

!

5. „Jie yra tikrai kažkas daugiau nei tiesiog teroristinė organizacija. Islamo valstybės nariai nori, kad ši organizacija taptų realia valstybe“, – mano C. Gunteris.

Islamo valstybės be kabučių nariai...

Grupuotė „Valstybė“?

Valstybė yra grupuotė?

Tai bent klausimas!

Įdomu, kaip į jį atsakytų 2014-ųjų Lietuvos valstybės piliečiai.

M.Dempsey sakė, kad ta grupuotė, kuri anksčiau vadinosi „Irako ir Levanto islamo valstybė“ (ISIL), yra ištikima fanatiškai ideologijai ir turiilgalaikę viziją“ įsigalėti Libane, Izraelyje bei Kuveite.

Ir Is­la­mo vals­ty­bė - be kabučių...



2 komentarai:

audrius rašė...

Auga falstybė, auga sąjungos, auga kainos, auga dykumos, auga mokesčiai, auga institutai laisvųjų rinku ar pnš, auga ti auga..... Viskas fiksas tik auga, tik žydi, tik dera, tik gausina aruodus, seklyčias, pirkias,... O gamta,-oje augkalai tik auka, auka girios, auka sodžiai, auka žmonės, auka gyvuoliai, tik auka, tik auka, tik .....
Toks tai iš tik tukas aukgkgaaaa ant svieto šito...

Auga ir auka ant aukuro augučiams...

http://m.lrytas.lt/-14055050671404300217-ar-kainos-lietuvoje-augt%c5%b3-ir-be-euro.htm

AndriusMan rašė...

Siūlau pasidomėti apie SIRIUS technologiją.