2014-10-05

Vėjas švilpauja

Middle class!

Kaip apibrėžti Lietuvos viduriniąją klasę?

„Kol ekonomistai ginčijasi dėl kriterijų, kaip apibrėžti viduriniąją klasę, net du trečdaliai Lietuvos žmonių save priskiria būtent šiai visuomenės klasei. Todėl bandymai skatinti viduriniosios klasės formavimąsi įvedant progresinius mokesčius ar taikant kitas reguliavimo priemones, būtų netikslingi“, - teigia Lietuvos laisvosios rinkos institutas, inicijavęs apklausą.

Tuo tarpu Statistikos departamento pernai metų padaryta apklausa rodo, kad ne vieno savo laikančio viduriniosios klasės atstovu kišenėse švilpauja vėjas.

Namų ūkiuose, kurie negalėtų apmokėti nenumatytų išlaidų (570 Lt) iš savo lėšų, gyveno 53 procentai gyventojų, valgyti mėsos ar žuvies bent kas antrą dieną – 20 procentų.

Vidurinei klasei dažniau save priskyrė 18-45 m. amžiaus respondentai ir 501-1500 Lt pajamų atstovai.

Stulbinančios pajamos!

Kokia iliustracija!

Uždirbti turėjo protėviai?

Kurie? 

Kaip manot, žemesniajai, vidurinei ar kokiai aukštesnei klasei priklauso vidurinės mokyklos nebaigęs Europos parlamento pirmininkas?

Kadangi bandymai skatinti viduriniosios klasės formavimąsi įvedant progresinius mokesčius ar taikant kitas reguliavimo priemones, būtų netikslingi“, - taip teigia Lietuvos laisvosios rinkos institutas - Lietuvos Premjeras ir rėžia pensininkei: vienintelė išeitis iš padėties esąs Nekilnojamojo Turto Mokestis Visiems!



... net du trečdaliai Lietuvos žmonių save priskiria viduriniajai klasei.
 
Kas, kad ne vieno savo laikančio viduriniosios klasės atstovu kišenėse švilpauja vėjas.

Bajorai.

Ech!

Vėjais... 

;)

Komentarų nėra: