2014-11-30

Pseudovaldžia

Astrologija atsirado Babilonijoje maždaug prieš 5 tūkstančius metų. Tai buvo mokslo, religijos ir tikėjimų sinkretizmas. Mokslinė astrologijos dalis tyrė dangaus kūnų judėjimo dėsningumus.

Kokia dar mokslinė:)

Astrologijapseudomokslas,

kurio šalininkai tiki, kad pagal dangaus kūnų padėtį ir judėjimą bei gimimo datą galima prognozuoti žmonių ir pasaulio likimą. Astrologiją praktikuojantys asmenys – astrologai – teigia, kad dangaus kūnai daro įtaką arba yra susiję su žmogaus asmenybės bruožais, svarbiais įvykiais jų gyvenime ar net fiziniais bruožais.

Dvylika zodiako ženklų (Avinas, Jautis, Dvyniai, Vėžys, Liūtas, Mergelė, Svarstyklės, Skorpionas, Šaulys, Ožiaragis, Vandenis, Žuvys) yra sukurti Babilono žynių 700 m. pr. m. e.

Čia dar kas?

Astrologė žada...

Astrologė Palmira Kelertienė, peržiūrėjusi Dalios Grybauskaitės ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino horoskopus, pasodino mus ant parako statinės.

Kodėl valdžia leidžia viešai skelbti šiuos pseudomokslinius pažadus?

Remiantis „Gallup“ apklausos duomenimis, 32 milijonai suaugusiųjų amerikiečių tiki astrologija. Du trečdaliai visos JAV spaudos reguliariai spausdina horoskopus. Milijonai žmonių visame pasaulyje pagal horoskopus tvarko savo asmeninį gyvenimą ir darbo reikalus. Buvęs JAV prezidentas Ronaldas Reiganas savo dienotvarkę taip pat sudarinėjo atsižvelgdamas į vieno astrologo iš San Francisko prognozes.

JAV prezidentas atsižvelgdavo, vadinas, tikėjo pseudomokslu!

Tai ko iš mūsiškės valdžios norėt?

Tokiu pinigu tiki.

5 psl.:

Astrologai su antruoju židiniu tapatina Juodąją Saulę, mokslo priskiriamą okultiniams simboliams.





  


Komentarų nėra: