2015-01-21

Bad Russian

Rusija atsisakė įsileisti europarlamentaro Gabrieliaus Landsbergio delegaciją į Maskvą, kur politikas ketino lankytis mėnesio pabaigoje su oficialia misija, rodo BNS gauta laiško kopija.

G.Landsbergis Europos Parlamento vadovą Martiną Schulzą informavo, kad Rusija, reaguodama į neseniai Europos Parlamento priimtą rezoliuciją, atsisakė išduoti vizas delegacijos nariams ir suorganizuoti oficialius susitikimus. „(...) mano vizitui nebus organizuojami jokie susitikimai su Rusijos parlamento nariais ir pareigūnais. Dėl šios priežasties mano vizitas taptų neoficialus ir vizos nebūtų išduotos mane lydintiems asmenims“, – rašoma G.Landsbergio laiške.
Pasak jo, tokią poziciją Rusijos diplomatai išsakė per pokalbį telefonu su Europos Parlamento Užsienio reikalų komiteto pareigūnu antradienį, nors dar pirmadienį Rusijos ambasadorius ES Vladimiras Čižovas žadėjo pagalbą rengiant vizitą.
Spalio mėnesį Europos Parlamento Užsienio reikalų komitetas pavedė konservatoriui G.Landsbergiui parengti ataskaitą apie Europos Sąjungos ir Rusijos santykius. Rinkti medžiagą šiam dokumentui G.Landsbergis
Maskvoje ketino sausio 29–31 dienomis.

Komentarų nėra: