2015-02-07

Pamoka lietuviams apie Norvegiją

Tik citatos:
Jungtinių Tautų duomenimis, prieš kelerius metus pusė norvegų kentėjo nuo depresijos, nors šalis pirmauja pagal pajamas vienam gyventojui, raštingumą, gyvenimo trukmę ir kitus panašius kriterijus.

 Norvegus ... apibūdina kaip labai uždarus ir nemėgstančius to, kas neskandinaviška. Anot jos, jie vilki skandinaviškais raštais puoštus megztinius ir bodisi viskuo, kas nepriklauso jų kultūrai.

Niūrokoje aplinkoje gyvenantiems norvegams svarbu, kad viskas būtų aiškiai sudėliota į stalčiukus.

Vis dažniau svarstoma, kad norvegai, būdami turtingi, nenoriai tapatinasi su žemesnės klasės atstovais.

Anot apklaustų norvegų, jie išties nemėgsta to, ko neperskaitė instrukcijojeJei parašyta, kad vaikui pasiskundus dėl prievartos būtina imtis atitinkamų veiksmų, taip norvegų pareigūnas ir elgsis, neklausys jokių maldavimų.

Tuo pat metu norvegai yra įsitikinę, kad net ir šventas taisykles bei socialinio teisingumo principus galima paminti, jei kas nors kėsinasi į jų gerovę.

Norvegams svarbu išsaugoti tą sėkmingą visuomenės formulę, kurią jie atrado. Tad visos priemonės yra pateisinamos nuo pat mažens. Jei kas nors nesilaiko formulės – vargas tiems pažeidėjams.

Galima ieškoti paaiškinimų visuomenėje ir jos mentalitete, tačiau vienas labiausiai tikėtinų – milžiniški finansiniai Norvegijos ištekliai

... norvegų neįbauginsi piktai koja trepsinčiu diplomatu, nebent jis būtų iš JAV.



Tepridursiu, kad norvegai milžiniškus finansinius išteklius=naftą turi neseniai, tik kelis dešimtmečius, bei:


19 Norway737,118,000,00031 March 2014131,220141

Siūlau peržiūrėti juodas ir raudonas linijas, rodančias, ko lietuvius "Manheteno Ryte" moko jaunoji rašinio rašytoja.

Išmokau, kad svarbiausias žmogus mano gyvenime esu aš ir svarbiausia, ką turiu užtikrinti savo gyvenime, – kad jausčiausi laiminga ir galėčiau save realizuoti. Tik į save įsiklausantis žmogus gali kažką pakeisti“, – įsitikinusi (lietuvių mokytoja) V.Židovainytė.

Kas išmokino?

Tai jau ne ant Mokų...

Jei jau taip, tai ir taip, ir šitaip...



Komentarų nėra: