2015-07-17

Gelbėtojai

Pasaulio gelbėjimas.

Tarkim, kad ne tik Jungtinės Valstijos, bet ir visas pasaulis jau išgelbėtas, išskyrus Graikiją, žinoma.

Kiek Graikijos gelbėjimas
kainuos Lietuvai?
Tiesą sakant, nuo mūsų (Nepriklausomos Lietuvos) politikų mažai ir priklauso, kaip bus remiama Graikija, nors atsižvelgiant į tai, kad ir daugiau ES šalių abejoja Briuselio parengtu Atėnų gelbėjimo planu, Lietuvos balsas gali turėti šiokios tokios įtakos.

Graikijai per artimiausius trejus metus ketinama skirti 86 mlrd. eurų kreditų ir maždaug pusę šios paramos sudarys iš ES stabilumo fondo gauti pinigai – ne vien skolinant tiesiogiai, bet ir pritraukiant lėšų iš kitų šaltinių, naudojantis įvairiais finansiniais mechanizmais.

Euro zonos nare tapusi Lietuva į šį fondą įneša savo dalį – per penkerius metus iš viso reikės pervesti 327 mln. eurų. 


   Taip Lietuva ir darbuojasi gelbėtoja - skolinasi brangiai ir atiduoda pasiskolintus pinigus fondui, kuris skolinasi pigiai.

Ką tik mūsų finansų ministras Elertė ''Klasikos'' radijuj papasakojo, kaip šito, reitinguotojų palaiminimu, visada pigiausiai galinčio skolintis (ESM bonds will always get the highest AAA credit rating, with the lowest possible interest rate at the current time) Europos stabilumo fondo valdytojai - Europos finansų ministrai - ketina gelbėti Graikiją.

Bet būna gi klausimų...

Graikiją gelbėtų Su Graikija derėtųsi ESM, kuris atsakingas už šį procesą, Europos Komisija ir Europos Centrinis Bankas, dalyvaujant Tarptautiniam valiutos fondui.

    Gelbėtojai.






Komentarų nėra: