2015-08-28

Tikras rusas

Karštoji žinia: garsus rusų milijardierius nusitaikė į „Viasat“.

Karščiausia Rusijos žiniasklaidos penktadienio verslo naujiena susijusi su garso įrašų kompanijos „Warner Music“ savininku, buvusiu Rusijos gyventoju Leonidu Blavatniku, kuris „Forbes“ skebiamuose turtingiausių pasaulio žmonių sąrašuose užima 41 vietą, o jo turtas siekia 20,2 mlrd. dolerių).

„Vedomosti“ rašo, kad milijardierius pasiekė principinį susitarimą su švedų kompanija „Modern Times Group“ (MTG) dėl dalies jos antrinės kompanijos „Viasat“ įsigijimo.

Skelbiama, kad L.Blavatnikas planuoja įsigyti Rusijoje veikiančios kompanijos „Viasat“ kontrolinį akcijų paketą.

Ši žinia aktuali ir Baltijos šalims, nes L.Blavatniko pažįstamas žiniasklaidai patvirtino, kad milijardierius jau kelis pastaruosius mėnesius taip pat derasi dėl „Viasat“ aktyvų įsigijimo Rytų ir Centrinėje Europoje bei Afrikoje, skelbia „Forbes.ru“.

MTG artimas šaltinis „Vedomosti“ patvirtino, kad kompanija galimybę parduoti rusiškąją „Viasat“ dalį svarsto ne su vienu suinteresuotu asmeniu. Kartu su L.Blavatniku į „Viasat“ pretenduoja „Baring Vostok“ fondas.“Vedomosti“ tai patvirtino MTG artimas šaltinis.

Lietuvoje galima matyti šiuos „Viasat“ autorinius kanalus: „TV1000 Premium“, „TV1000“, „TV1000 Action“, „TV1000 Ruskoje kino“, Viasat Sport Baltic“, „Viasat Golf“, „Viasat Motor“, „Viasat History“, „Viasat Explore“, „Viasat Nature“. „Viasat“ pakete taip yra TV3,TV6, TV8, LNK, TV1, LTR, „Baltijos TV“, o taip pat „Lietuvos ryto TV“ nacionalinis kanalas.

Leonard "Len" Blavatnik (Russian: Леонид Валентинович Блаватник, Leonid Valentinovich Blavatnik; born June 14, 1957) is a USSR-born British businessman, investor, and philanthropist.

Blavatnik was born in Odessa to a Jewish family.[3][4] 
He attended Moscow State University of Railway Engineering, but did not complete his coursework due to the family's request for immigration visas. His family emigrated to the United States in 1978, and he received a masters in computer science from Columbia University and an MBA from Harvard Business School in 1989.[5][3]

Viasat is a direct broadcast satellite television broadcaster and pay TV operator, owned by the Swedish media conglomerate Modern Times Group (MTG). Broadcasting from London, the target markets are in the Nordic and the Baltic Countries.

Kur Rusija?




Komentarų nėra: