2015-08-25

Šulcas vargsta su būrais

ךùlcas (vok. dial. Schulz, Schulze) sm. (1) KII172, K, NdŽ, KŽ; N istor. iš baudžiauninkų skiriamas kaimo seniūnas Prūsų Lietuvoje: Aš, kaip šùlcas, per kiemus ilgai jodinėdams, daug įsitėmijau, kaip daro mūs gaspadinės K.Donel.

Taigi.
Prieš pusmetį EP pirmininkas Martinas Schulzas apskundė kontrolieriams judėjimo „Nacionalinis frontas“ delegatus iš Prancūzijos, irgi įtartus tuo, jog patarėjais samdosi kolegas partijoje.

A.Duda savo patarėjais Briuselyje buvo įdarbinęs net šešiolika žmonių.

Kad A.Duda esą elgiasi nesąžiningai, prieš tris mėnesius buvo kilę įtarimų ir Varšuvos prokuratūrai.

Pastaroji nusprendė patikrinti pranešimus, kad keturi TTP europarlamentarai – vienas jų buvo nuo 2014 metų Briuselyje dirbęs A.Duda – apmokamais patarėjais neteisėtai įdarbina partijos funkcionierius.

Spauda Varšuvoje tada rašė, kad europarlamentarų patarėjais buvo fiktyviai įdarbinami TTP nariai, kurie netgi niekada nėra buvę Briuselyje. Antai tokia patarėja buvo įdarbinta TTP pirmininko Jaroslawo Kaczynskio motinos slaugė ir vizažistė.

Tokiu nesąžiningu būdu buvo apeinama Europos Parlamento (EP) instrukcija, draudžianti patarėjais įdarbinti partijų funkcionierius.

Spėjama, jog TTP būstinės Varšuvoje darbuotojus įdarbinti europarlamentarų patarėjais buvo nuspręsta siekiant, kad partija galėtų sutaupyti daugiau lėšų Seimo rinkimų kampanijai.
Cha cha!

Rinkimai!

Argi gali juos be lėšų leišiai laimėt?

Tai klausimas!

Komentarų nėra: