2016-09-16

Bankų apynasris

„Praėjusį savaitgalį su vyru planavome pasveikinti draugus vestuvių proga. Kol ruošiausi namuose, vyras nuvažiavo į prekybos centrą „Panorama“ – pamanėme, kad paprasčiausia bus jauniesiems padovanoti voką su pinigais ir sveikinimo atviruką“, – pasakojo skaitytoja Viltė (vardas ir pavardė redakcijai žinomi).

Netrukus ją sutrikdė netikėtas vyro skambutis.

„Pusiau juokais, pusiau rimtai jis ėmė pasakoti, kad bankomate išgrynino 150 Eur, bet jie visi buvo smulkiomis kupiūromis – po 20 ir 10 eurų. Na, ir klausia: dėsime į voką tokiais pinigais ar bus gražiau pastambinti? Aišku, kad pastambinti. Kaip manai, kiek kainuoja, vėl klausia jis.

Prisiminiau, kaip kartą piniginės užtrauktuku sugadinau šimtinę, o banke ją pakeitė nemokamai, nors iš viso abejojau, ar priims. Taigi, net nesumojau, ką vyras nori pasakyti“, – prisiminė skaitytoja.

Anot jos, vyras tikrai skambino ne be reikalo:

„Sako, kainuos 6 proc. nuo keičiamos sumos. Taigi, pakeisti 150 Eur į stambesnes kupiūras – 9 Eur arba daugiau nei 30 litų, jeigu tai būtų buvę prieš pora metų.

bendramokslių vokiečių aną savaitę sužinojau, jog ir "pažangiojoj" Vokietijoj netgi vyras savo žmonai daugiau negu 5000€ (negrynųjų) pervest negali.

Europos Sąjungos sienas atbėgėliams atvėrė, o šičia - privėrė:)

Bankai mauna apynasrį.

Laikas jo atsikratyti.

Ir jų atsikratyti.

Komentarų nėra: