2017-06-17

Klubas

Juokinga sąvokų kaita...

Klubas
klub|as 1 klub|as viršutinė dubens kaulų dalis: Platūs klubai. Rankas į klubus įsirėmęs

2 klubas
1. visuomeninė įstaiga ar organizacija, jungianti žmones pagal interesus; jos būstinė: Kultūros
k. Sporto, futbolo klubas Filatelistų klubas Moterų, darbininkų, bajorų klubas.

Praėjusioji Vilniuje buvo Kultūros naktis
Cituoju:

Jau po vidurnakčio buvo gautas iškvietimas, kad Vokiečių gatvėje esančiame klube „Metelica“ sumuštas vyras. Atvykę pareigūnai išsiaiškino, kad apsaugos darbuotojo iš klubo išprašytas vyras pradėjo elgtis agresyviai. Apsaugos darbuotojas, niekaip negalėjęs susitarti su lankytoju gražiuoju, agresyviai besielgusiam 44 metų vyrui papurškė dujų į akis.

Pokalbis su atvykusiai pareigūnais konfliktą padėjo išspręsti taikiai. Apsaugos darbuotojas ir ašarojantis vyras nusprendė nerašyti pareiškimų.

Kone tuo pat metu šalia esančiame klube „Mojo“ taip pat kilo konfliktas tarp kliento ir apsaugos darbuotojo. Apsaugos darbuotojui paprašius vyro elgtis pagal vidaus taisykles ir palikti asmeninius daiktus tam skirtoje saugojimo spintelėje, sulaukė pasipriešinimo. Du vaikinai puolė vieną apsauginį.

Atvykę Patrulių rinktinės pareigūnai kaipmat nuramino įsiplieskusį konfliktą. Vyrai nusprendė, kad pasikarščiavo ir pretenzijų nei apsaugos darbuotojas, nei jie nebereiškė.

Jau auštant, 04.10 val. patruliams teko skubėti į klubą „Mochito naktys“. Pranešta, kad triukšmauja neblaivus klientas.

Atvykus patruliams paaiškėjo, kad konfliktavęs vyras trenkė apsaugos darbuotojui į veidą. Su pareigūnais bendravęs apsaugos darbuotojas pagailėjo neblaivaus kliento ir nusprendė, kad galima apsieiti be pareiškimų, o blaivus kumščiais mosavusio vyro bičiulis pasižadėjo saugiai jį parvesti namo.

Išaušus įvykių taip pat netrūko. 05.44 val. gautas iškvietimas, kad Didžiojoj g. esančiame klube „Salento“ įvyko konfliktas.

Atvykus paaiškėjo, kad nukentėjo užsienietis, kuris visą naktį priekabiavo prie neblaivios merginos. Kaip pasakojo mergina, vyras įkyriai siūlė jai „nepriimtinus pasiūlymus“, dėl to sulaukė smūgio. Mergina nusprendė apginti savo garbę: griebė bokalą ir trenkė juodaodžiui per veidą. Medikų apžiūros prireikė abiem, ir merginai, ir užsieniečiui.

Neradęs su lietuve bendros kalbos, užsienietis parašė pareiškimą dėl sužalojimo.

culture (n.) 
mid-15c., "the tilling of land," 

from Middle French culture and directly from Latin cultura "a cultivating, agriculture," figuratively "care, culture, an honoring," from past participle stem of colere "to tend, guard; to till, cultivate" (see colony). The figurative sense of "cultivation through education" is first attested c. 1500. Meaning "the intellectual side of civilization" is from 1805; that of "collective customs and achievements of a people" is from 1867.
For without culture or holiness, which are always the gift of a very few, a man may renounce wealth or any other external thing, but he cannot renounce hatred, envy, jealousy, revenge. Culture is the sanctity of the intellect. [William Butler Yeats]
Slang culture vulture is from 1947. Culture shock first recorded 1940. Ironic or contemptuous spelling kulchur is attested from 1940 (Pound), and compare kultur.

Į klubą 2007!
Klubietis.


1 komentaras:

Audrius rašė...

2017-06-17 06:26 IP: 88.119.159.99
visiska tustybiu muge,

http://www.ve.lt/naujienos/kultura/kultura/romas-ramanauskas-siandien-kultura-aptarnauja-tustybe-1516422/

Ir aš ten buvau pasikulturinti nemokamuose renginiuose, kurių kainos, sąmatos su žiburiu nerasi, o pagal šventę, galima spręsti, kad kirdyk pareina.