2017-10-20

Ar Ne Šunsnukiai?

Š.m. (2006) balandžio 7 d. Europos bankų federacijos valdybos posėdyje Briuselyje vienbalsiai pritarta Lietuvos bankų asociacijos narystei Federacijoje. "Tapę tikraisiais Europos bankų federacijos nariais turėsime daugiau galimybių dalyvauti tarptautiniuose projektuose, kurie skirti bankų sektoriaus verslo aplinkos gerinimo bei bankų veiklos efektyvumo didinimo, organizuojant atsiskaitymus vieningoje Europos mokėjimų erdvėje, problemoms spręsti" – sakė Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Rimantas Busila.*

Europos bankų federacija įkurta 1960 metais ir atstovauja daugiau nei 4500 bankų, kurių bendras turtas sudaro daugiau nei 20 000 mlrd. eurų, bankų darbuotojų skaičius viršija 2,3 mln. "Tai tikrai įtakinga organizacija ir narystė joje yra ir tam tikras Lietuvos bankų asociacijos veiklos pripažinimas ir įvertinimas" – teigia Rimantas Busila.

2006-tais gyrėsi, kad turi 20 trilijonų.

Atseit, ketvirtadaliu daugiau negu čia.
O po poros metų štai ką darė:

2008 10 13
Europos Sąjungos (ES) lyderiai sekmadienį susitarė skirti šimtus milijardų eurų nuo pasaulinės finansų krizės labiausiai nukentėjusiems bankams gelbėti

2008 10 14
EU takes a €2 trillion financial gamble

The governments of Europe yesterday embarked on their biggest financial gamble since the launch of the euro single currency with the boldest financial rescue scheme ever seen. They are pledging to buy up tottering banks, underwrite their lending, and flood the markets with liquidity in a package that could run to a staggering €2tn in total across the EU.

Valstybių intervencijos į finansines institucijas mokesčių mokėtojams tarp 2008 m. ir 2011 m. kainavo 4,5 trilijono EUR, tai sudaro 37% visos Europos Sąjungos BVP.

AR NE ŠUNSNUKIAI?

Kas?

Ogi BANKŲ SAVININKAI IR VALSTYBIŲ VALDŽIOS.

2006-TAIS BANKAI TURĖJO €20 trilijonų. 

o PASKUI SUSIGRŪDO Į SAVO SĄSKAITAS DAR €4,5 trilijonų - SUSIGRŪDO MŪSŲ SĄSKAITA, BET NE MŪSŲ, O MŪSŲ VALDŽIOS VALIA.

Neiškeldinsim iš paskutinio būsto...
:)))
2010 04 20
Visų pasaulio valstybių skola – 30 trilijonų dolerių...

* Nebe Rimantas Busila, o Mantas Zalatorius:
M. Zalatorius iki to buvo Švedijos prekybos ir investicijų tarybos „Business Sweden“ viceprezidentas Vidurio ir Rytų Europai.
2015 m. apdovanotas Karališkosios Šiaurės žvaigždės ordino Pirmo laipsnio Karininko kryžiumi už nuopelnus Švedijos Karalystei.

Štai ką jis sako:

Naujadaras „FinTech“*, tarsi koks viral‘as, praskriejęs jau taip plačiai, kad turbūt atsidurtų dažniausiai naudojamų žodžių sąraše...

...

Bankai, kartu su kūrybingais naujokais, skatina saugiai ir vis paprasčiau valdyti savo finansus. Ir mums visiems tai patinka, tiesa?
Ar visgi norėtume visai ne to? Vertingos idėjos gimsta per pokalbį ir įsiklausymą. Diskutuokime – neabejoju, kartu atrasime geriausius atsakymus.

:)

:))

zalatõrius. zalãtorius. 

1. auksakalys: Nes nekuris, vardu Demetriušas, zalatorius (auksakalvis), kuris dirbo bažnyčias sidabrinas Dianos, nemaž naudos darė remesnykams. Nesa jis yra kaip ugnis zalatoriaus ir kaip muilas skalbėjos. Eičia kalnais pakalnėlėm, zalatoriaus ieškodama. Zalatoriau nabageli, nuzalatyk vainikelį, kur su aukso kvietkoms žiba. 

2. meistras, dailininkas: Tai bažnyčiai maliavoti zalatõrius buvęs parvežtas iš kitur. Susiartino su klebonija ir pradėjo verstis bažnyčiose „zalatoriaus“ amatu, atnaujindamas senas šventųjų statulas. Iš kur tu čia dabar parėjai kap zalatõrius (labai purvinas) ?


* Šiandien, lyg tyčia, nepaisant puolimo - naujas to „FinTech“'o pirmeivio - bitkoino - rekordas: 6 000$ už vieną.

Komentarų nėra: