2017-10-18

Economista Israelo-Brasileiro


Economista Israelo-Brasileiro
Ilan Goldfajn (Haifa12 de março de 1966)[1][2] é um professor e economista israelo-brasileiro. É o atual presidente do Banco Central do Brasil.
De origem judaica,[3] nasceu em HaifaIsrael. Parte de sua criação deu-se no Rio de Janeiro, onde estudou no Colégio Israelita Brasileiro A. Liessin.[4]
Em 17 de maio de 2016, foi indicado ao cargo de presidente do Banco Central pelo ministro da Fazenda Henrique Meirelles. Seu nome foi submetido a aprovação no Senado Federal,[5] contando com 53 votos favoráveis e 13 contrários.[6] Foi empossado no cargo em 9 de junho.[7]

The president of Brazil’s central bank has rebuked bitcoin, comparing the cryptocurrency to a pyramid scheme.

Brazilian central bank president Ilan Goldfajn has taken a dismissive stance against bitcoin and criticized the marked growth in the value of the cryptocurrency this year. Since the turn of 2017, the cryptocurrency has grown from $1,000 to its recent all-time high of $5,920.
Pyramidė?
Economista Israelo-Brasileiro nuomone čia irgi „viskas švaru":

Tu skolinsi daugeliui tautų, bet pats nesiskolinsi. VIEŠPATS tave padarys galva, o ne uodega, tu būsi visuomet viršuje ir niekad apačioje, jei tik klausysi ir ištikimai laikysies VIEŠPATIES, savo Dievo, įsakymų, kuriuos tau šiandien duodu. Nenukrypk nei į dešinę, nei į kairę nė nuo vieno įsakymų ...
(28:12-14) 

Neimsi palūkanų už paskolas savo tautiečiui, palūkanų už pinigus, palūkanų už maistą ar už bet ką kita, kas yra paskolinta. Gali reikalauti palūkanų už paskolas iš svetimtaučio, bet už paskolas savo tautiečiui neturi reikalauti palūkanų, idant VIEŠPATS, tavo Dievas, laimintų visus tavo siekius krašte, kurio paveldėti įeini.
(23:20) 

Kai VIEŠPATS bus tave palaiminęs, kaip jis pažadėjo, tu skolinsi daugeliui tautų, bet nesiskolinsi pats, tu valdysi daug tautų, bet jos tavęs nevaldys.
(15:6) 

Tik žiūrėk, kad sau karaliumi pasidarytum vieną iš savo giminaičių; kokio nors svetimtaučio – žmogaus, kuris nėra tavo giminaitis, karaliumi negali pasidaryti.
(17:15) 












Komentarų nėra: