2017-10-17

Tikrų tikriausias Durnių Laivas

Tas pats.

Žiūrėkit, ką šiandien „Manheteno rytas" rašo apie Laisvos Lietuvos specialistes/specialistus:

„Mergaitė patyrė kritinį atvejį, todėl psichologo pagalba jai turėjo būti suteikta iš karto“, – teigė emocinės paramos tarnybos „Jaunimo linija“ vadovė Agnė Mažvilaitė.

Specialistė kalbėjo apie 12-metę vilnietę, kuri sekmadienio vakarą sekė paskui savo 42 metų motiną ir matė, kaip ji nuo krantinės įšoko į Nerį. Prieš žengdama lemiamą žingsnį motina į šoną nuo savęs pastūmė dukterį.

Raudančios mergaitės pagalbos šauksmą išgirdę ir prie Neries įvykusią dramą matę liudininkai apie 19 valandą iškvietė pagalbą.

Specialistės teigimu, prie Neries įvykusi tragedija galėjo itin traumuoti mergaitę, kuri viską matė, dalyvavo galimai vykusiame konflikte. Tad būtina ir toliau su ja kalbėtis ir aiškintis, ką ji jaučia, kas vyksta jos viduje, ar neslegia kaltė.

„Pagalbos vaikui organizavimo poskyrio inspektorė jau susisiekė su šeimos nariais ir pasiūlė psichologinę pagalbą. Vaikai šiuo metu yra saugūs“, – pirmadienį „Lietuvos rytą“ patikino Vilniaus miesto vaiko teisių apsaugos specialistai.

„Lietuvos ryto“ žiniomis, ši tragedija itin sukrėtė ir dar vieną vaiką.

Tuo metu, kai prie upės įvyko nelaimė, jis buvo namuose.

Apie dingusią motiną už mergaitę šiek tiek vyresnis paauglys sužinojo iš močiutės. Ją kartu su mergaite į namus, esančius netoli tragedijos vietos, parvežė policijos pareigūnai.

Paaugliui, kaip ir mergaitei, taip pat prireikė medikų pagalbos. Juos į namus iškvietė močiutė.

Vėliau sužinojęs, kad motinos paieška nutraukta, paauglys vienas nubėgo prie sostinės Žirmūnų tilto ir ėmė jos dairytis. Močiutė ir mergaitė nuskubėjo jo ieškoti.

Kai joms pavyko surasti nepilnametį, bėgiojantį prie tamsos apgaubtos upės, jo emocinė būklė buvo sunki. Močiutė vėl iškvietė greitąją medicinos pagalbą.

Atvykęs jau trečiasis ekipažas nuvežė močiutę bei du jos anūkus į ligoninę. Ten jiems buvo suteikta skubi specialistų pagalba.

O kur Laisvos Lietuvos
generalistai?

AR YRA TIKRŲ GENERALISTŲ LIETUVOJ?

Komentarų nėra: