2017-12-11

Kriptovaliutų bumas

BTC USD
Pasiruoškim „akcijų rinkų bangavimo meistrų" keliamom bangom:
visiškai oficialus startas!

Šįmet pirminius kriptovaliutų valiutos siūlymus (ICO – angl. „Initial Coin Offering“) surengė lietuviška bendrovė „Mysterium Networks“, pritraukusi per 14 mln. dolerių (dabar – 11,9 mln. eurų), vos per 18 minučių dar didesnę sumą surinko mobiliųjų mokėjimų apdorojimo kompanija „Monetha“.

Šiuo metu savo kriptovaliutą platina bendrovė „Bankera“, o į iniciatyvinę grupę „Moms Avenue“, anot vz.lt, susibūrusios aktyvios Lietuvos moterys iš ICO tikisi surinkti daugiau nei 45 mln. eurų.

Nors pagrindinės kriptovaliutos – bitkoino – kaina prieš metus nesiekė tūkstančio eurų, o vakar jau buvo perkopusi 11,6 tūkst., nors brangsta ir dalis kitų virtualių valiutų, paremtų decentralizuota „blockchain“ technologija, daugeliui žmonių tai panašu į eilinį burbulą, kuris gali pasibaigti labai dideliu sprogimu.

Įspėjimus investuotojams dalija ir rinkos priežiūros institucijos, nes, skirtingai nuo, pavyzdžiui, bankų indėlininkų, virtualios valiutos savininkai neturi jokios panašios teisinės apsaugos. Juolab kad „kasyba“ (taip vadinamas jų gamybos kompiuteriais procesas) dėl riboto didžiausio galimo vienetų kiekio vis lėtėja ir jai reikia vis daugiau išteklių.

Tačiau nestinga ir entuziastų. Tarp jų – buvęs Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) viršininkas Modestas Kaseliauskas.

Dabar jis pasinėręs į vis gilėjantį virtualių valiutų vandenyną.

Jis – vienas konsultacijų bendrovės „Crypto Tax & Legal“ steigėjų. Ši įmonė patarinėja ir padeda kriptovaliutų leidėjams.
Kriptovaliutų bumas.

Kaseliauskas ir Guoga neria į kriptovaliutų verslą

Komentarų nėra: