2018-07-23

Nes...


Šiandie radijas man šneka:

- Vilniuje vaikų darželiuose vietų laukiančių/kol kas nesulaukiančių vaikučių eilėje - apie porą tūkstančių. Ta eilė ilgėja, nes ... jų tėvai rašo registruoja* prašymus, -šitaip reikalus išdėsto radijas, lietuviškai.

Suprask - nerašytų neregistruotų - eilė neilgėtų.

Baikit, tėveliai!

Ar ne?

Austėja Landsbergienė:

„Džiugina tai, kad tėvai tampa vis labiau aktyvūs“
He he he?
Vat ir ne he he he:)

Irgi šiandien išgirdau, tik ne per radiją: balsiečiai papasakojo.

Toji vienintelė (mano žiniom) po 1990 metų Kovo 11-sios Neprigulmoje Lietuvoje pastatyta mokykla - Mokykla Išsimokėtinai - pavirto viso labo progimnazija,
iš kurios dėl mažų atlyginimų bėga mokytojai, mokiniai prakaituoja dėl neįjungiamos ventiliacijos (elektrai pinigų nėr), o į mokinių tėvų (vėl tie neišmanėliai kažko nori - esą, toli iš Balsių vežiot vaikelius kiton mokyklon:))) atsakoma šitaip:

- Žadėtas (anksčiau, žinoma) mokyklos priestatas nestatomas, nes ... stadionas per mažas!

Aišku?

Įdomiausia, kad šitos,
man Pirmosios Mokyklos, istorija šitokia:

1933 m. įsteigta pradžios mokykla, 1947–1958 m. progimnazija, 1958–1960 m. vidurinė, 1960–1994 m. septynmetė, nuo 2002 m. vėl pradžios mokykla, Anykščių vidurinės mokyklos pradinio ugdymo skyrius. [3]

Kaip toj pasakoj: užkliuvo už varčios - ir vėl iš pradžios!

Nes...

He he he?


* From Medieval Latin registrum, from Late Latin regesta (list, items recorded), from Latin regerere (to record, to carry back), from re- +‎ gerere (to carry, bear). Compare Latin registoria (a treasurer). Some senses influenced by association with Latin regere (to rule)

Руль:

Pažįstamas pasakojo: laukiu stotelėj autobuso, o toks girtuoklis svyruodamas spokso į mane. O aš, - sako - labai nemėgstu, kai šitaip. Tai, irgi žiūrėdamas jam į akis, ėmiau svyruoti, taip, kaip jis: jis į kairę, aš į kairę, jis į dešinę - aš irgi; vis stipriau, stipriau, o paskui tik - šast į šoną; tasai - plumpt ir nuvirto.

Lingu lingu lingu.

Kitas, girdėjęs pasakojimą, irgi papasakojo istoriją, būk tai nutikusią Rusijoj. Į taksi įsėdęs keleivis iš portfelio išsitraukė vairą ir klausia taksisto:


- Galiu pavairuot?


- Vairuok, - sako tasai.


Vairuotojas suka į dešinę, ir keleivis suka dešinėn, suka į kitą, keleivis irgi mėgdžioja. O vienoj vietoj kad susuks savo vairą dešinėn - taksistas irgi; ir ... tiesiai į pakelės medį.


Paruliavojo.


Who rule the waves?

Komentarų nėra: