2018-11-03

Visuomenininkai?


Iš (jo paties) įkurtos partijos „Tvarka ir teisingumas“ pasitraukęs europarlamentaras Rolandas Paksas sako dabar pradedantis naują etapą – sveikai patriotinių lietuviškų jėgų
būrimą. Jo buriamas visuomeninis judėjimas „Šaukiu aš Tautą" ketina dalyvauti Europos Parlamento rinkimuose.

Tvarkos nebebus?

„Liberalų Sąjūdžio" vėliavą įdomiu laiku
Vilniaus tvarto meras/majoras Remigijus Šimašius irgi numetė.
Kodėl?

Cituoju jį patį:

Liberalu tapau dar mokykloje, kai į rankas pateko F. Hayeko "Kelias į vergovę". Tai mano svarbi tapatumo dalis. Buvau Lietuvos liberalaus jaunimo pirmininku, Lietuvos laisvosios rinkos instituto prezidentu. Net mano daktaro disertacija visiškai libertarinė - apie teisės normų kūrimą be valdžios.

Palieku Liberalų sąjūdį, nes laisvės idėja man svarbesnė už partinę struktūrą.

Neaišku?

Juk liberalai iš liberty = laisvė.

Lai „Liberalų Sąjūdžio" vadovas Eugenijus Gentvilas paaiškina:

... pirmadienį partijos etikos komisija spręs ginčą, kas yra teisus – Vilniaus skyriaus sprendimą savivaldos rinkimuose dalyvauti kaip visuomeniniam komitetui panaikinusi partijos valdyba ar sostinės liberalai.

Valdyba yra priėmusi sprendimą, kad ne su partija, o su rinkimų komitetu į savivaldą einančių liberalų narystė partijoje stabdoma automatiškai.

„Jie žino partijos nustatytas taisykles, kad įregistravus komitetą jų narystė sustabdoma, tą žingsnį jie žengė sąmoningai. Dabar aišku, kad kitą žingsnį irgi žengė sąmoningai, darydami tam tikrą protestą, nežinau, prieš ką“, – kalbėjo liberalų vadovas.

O štai ir trečias visuomenininkas:
Jis kol kas neatskleidžia, kas iš buvusių Socialdemokratų partijos narių kuria visuomeninį judėjimą. Anot ekspremjero, jie visuomenei* prisistatys lapkričio pradžioje. Pats A. Butkevičius svarsto su šio judėjimo įkurtu visuomeniniu rinkimų komitetu dalyvauti Europos Parlamento rinkimuose.

O jo numestoji vėliava šitokia:
 :)))

* Bręstančių pasaulinės tvarkos pokyčių akivaizdoje visus lietuvius, kurioje šalyje jie bebūtų, visus, kurių tėvai, seneliai ar proseneliai yra lietuviai, visus, kurių šaknys Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje ar dar ankstesnių laikų Lietuvoje, visus, kuriuos jų gyslomis tekantis kraujas ir protėvių dvasia kviečia lietuviškuoju papročiu vardan ateities gyventi darnoje su visuomene, su gamta ir visa gyvastimi, kviečiame jungtis prie mūsų, idant, laikui atėjus, galėtume visi kartu priimti svarbius ateinančioms kartoms bendrabūvio sprendimus.




Komentarų nėra: