2018-11-09

Tikrai Generalinis Sekretorius


Po Didžiosios Britanijos išstojimo iš Europos Sąjungos – vadinamojo „Brexit“ – gali ateiti eilė „Ruxit“ – Rusijos pasitraukimui iš Europos Tarybos, neatmeta šios tarptautinės organizacijos generalinis sekretorius Thorbjornas Jaglandas.

Europos Tarybos vadovas pažymėjo, kad „Rusijos pasitraukimas iš organizacijos reikštų, kad iš Europos Tarybos darbo žmogaus teisių srityje bus eliminuoti maždaug 140 mln. piliečių, kad rusai jau nebegalės kreiptis teisingumo į Europos Žmogaus Teisių Teismą“.

2014 metų balandį Rusija dėl Ukrainai priklausančio Krymo aneksijos neteko balso teisės Europos Tarybos Parlamentinėje Asamblėjoje (ETPA) ir daugumos kitų savo įgaliojimų.

2015 metų sausį ETPA pratęsė sankcijas, dėl kurių Rusijos delegacijos nariai negali būti įtraukti į Asamblėjos vadovaujančias struktūras ir dalyvauti stebėjimo misijose.

Protestuodama Rusijos delegacija atsisakė dalyvauti Asamblėjos sesijose, vykstančiose keturis kartus per metus. Ji pareiškė vėl grįšianti prie normalaus darbo Asamblėjoje, kai visiems Rusijos delegacijos nariams bus grąžinti visi įgaliojimai ir pataisytas reglamentas, kad ateityje nebūtų galima varžyti nacionalinių delegacijų teisių.

2017 metais Maskva įšaldė dalies savo įnašo į Europos Tarybos biudžetą išmokėjimą. Iki tol Rusijos metinis įnašas į Europos Tarybos biudžetą buvo vienas didžiausių tarp valstybių narių ir sudarė apie 30 mln. eurų.
Ką gi, jei jau šitaip,tai toks Europos Tarybos Generalinis Sekretorius
- kaip tik.








Komentarų nėra: