2020-02-14

VU Atminties Diplomas Antanui Terleckui!


Buvęs disidentas A. Terleckas gavo VU atminties diplomą

2020-02-14
Vienam aktyviausių sovietinės okupacijos rezistencijos dalyvių, Laisvės premijos laureatui 92 metų Antanui Terleckui penktadienį įteiktas simbolinis Vilniaus universiteto (VU) atminties diplomas.

1954 m. A. Terleckas baigė VU Ekonomikos mokslų fakultetą, po dešimties metų vėl buvo įstojęs į Istorijos-filologijos fakulteto neakivaizdinį skyrių, bet dėl politiškai neįtikusio diplominio darbo studijų baigti jam neleista, pranešė VU.

Anot VU pranešimo, tuomet baigdamas studijas A. Terleckas buvo išlaikęs 31 egzaminą ir programą įvykdė, bet parašytas diplominis darbas neįtiko politiškai.

Oficialiai VU rektoriaus įsakyme nurodyta: „Išbraukti (…) kaip neatvykusio į diplominio darbo gynimą arba valstyb. egzam. laikymą.“

Atminties diplomai yra VU iniciatyvos „Grįžtanti atmintis“ dalis. Ja siekiama prisiminti ir pagerbti VU bendruomenės narius, studentus ir darbuotojus, kurie dėl totalitarinių režimų veiksmų ar vietos žmonių kolaboravimo buvo pašalinti iš VU ir neteko galimybės baigti studijas ir įgyti išsilavinimą, tęsti mokslinius tyrimus, pedagoginę ar kitą su VU susijusią veiklą.

Valio!!!


Komentarų nėra: