2020-02-05

„Danske“ Bankas Nešdinasi


Masinio Naikinimo Ginklas Lietuvoje

Tada, prieš 8 metus, klausiau:

Manot, nėra?

Jeigu „Danske“ bankas žlugtų, jis į dugną nusitemptų visą Danijos karalystę, įspėja ekspertai. Šis didžiausias danų bankas, veikiantis ir Lietuvoje, turėtų pasispausti, jeigu nori įtilpti į palyginti nedidelę Danijos ekonomiką. Taip ekonomistai prasitarė tarptautiniam tyrimų žurnalui A4, kurio straipsnį perspausdino savaitraštis „The Copenhagen Post“.„Tokiu dydžiu, koks yra dabar, iš tiesų sąžininga apibūdinti „Danske“ banką kaip finansinį masinio naikinimo ginklą, nes jis gali nusitempti su savimi visą danų visuomenę“, – sakė Jacobas Funkas Kirkegaardas, ekonomistas ir tyrėjas Petersono tarptautinės ekonomikos institute. 
2020-02-05 17:38
Didžiausias Danijos bankas „Danske Bank“ trečiadienį paskelbė, kad jo metinis grynasis pelnas paūgėjo 1 proc., tačiau tai nepadarė įspūdžio investuotojams ir kai kuriuos iš jų paskatino parduoti turėtas pinigų plovimo skandalo sukrėsto banko akcijas.

„Danske Bank“, kuris taip pat turi verslą Didžiojoje Britanijoje ir Airijoje, bet nutraukia veiklą Baltijos šalyse ir Rusijoje, pranešė, jog grynasis pelnas 2019 metais paūgėjo iki 14,3 mlrd. kronų (1,9 mlrd. eurų).

Paaiškėjus, jog per „Danske Bank“ filialą Estijoje 2007–2015 metais, kaip manoma, buvo pervesta daugiau nei 1,5 trln. Danijos kronų (200 mlrd. eurų), kurių kilmė yra įtartina, Danijos bankas atsidūrė didžiulio skandalo epicentre.

Bankas negalėjo tiksliai nurodyti, kokia buvo tų lėšų kilmė, tačiau pareiškė, jog 23 proc. pinigų buvo iš Rusijos.

„Danske Bank“ akcijos nuo 2018 metų neteko daugiau nei pusės savo vertės.

Iki maždaug trečiadienio vidurdienio banko akcijų kursa

Kokią dainą dabar trauksim?









Komentarų nėra: