2020-02-28

KoronaVerslas

Kaip portalui lrytas.lt sakė Lietuvos bendrosios praktikos / šeimos gydytojų asociacijos prezidentas profesorius habilituotas medicinos mokslų daktaras Julius Kalibatas, panika išties yra didelė.

Visgi daugiausiai pagrindo nerimauti turi patys medikai. Profesorius pastebėjo, kad šeimos gydytojams trūksta paprasčiausių apsaugos priemonių – specialių chalatų, kaukių, – kurios, beje, irgi nėra visiškai patikimos.
Žmonės skaito, kad kiekvieną dieną atsiranda šimtai naujų atvejų ir kažkas miršta nuo koronaviruso, todėl įsibaugina be jokio pagrindo ir reikalauja šeimos gydytojų atlikti testus.

Bet jeigu pradėsime juos daryti visiems, kas tik užsimano, greitai tų testų nebeturėsime. Testai yra pakankamai brangūs – kainuoja gal 77 eurus ir jų nėra tiek daug, kad galėtume visus ištirti.

Kai kas rašo, kad net iki 50 proc. tų testų gali būti neigiami, nors žmogus yra užsikrėtęs koronavirusine infekcija.

Geriau būtų, jeigu tirtume skreplius – tada diagnostika gal būtų tikslesnė“, – svarstė profesorius.

Gydo tik simptomus, ne patį virusą J.Kalibatas priminė, kad jokio gydymo nuo koronaviruso dar nėra. Gydomi tik tam tikri simptomai: dusulys, širdies darbo sutrikimas ir panašiai. Kaip paveiks organizmą virusas, priklauso nuo žmogaus organizmo. Jeigu imuninė sistema stipri, ji sugebės susitvarkyti ir su virusu.

P.S. Popiet:

„Brent“ barelio kaina pirmą kartą nuo 2018 metų gruodžio smuko žemiau 50 JAV dolerių  
Rinkos dalyviams vis labiau nuogąstaujant dėl naujojo koronaviruso plitimo ir poveikio, kurį tai galėtų padaryti pasaulio ekonomikos augimui ir „juodojo aukso“ paklausai, „Brent“ rūšies naftos kaina penktadienį pirmą kartą nuo 2018 metų gruodžio smuko žemiau 50 JAV dolerių už barelį kartelės.

Komentarų nėra: