2020-08-03

Ici Paris


Prieš tris metus:

Teisingumo ministerija gavo Rusijos Maskvos apygardos arbitražinio teismo nutartį, kad atmestas paskutinis Rusijos piliečio Vladimiro Antonovo skundas prieš Lietuvą dėl turtinės žalos atlyginimo.
V. Antonovas paskutiniame skunde skundė Rusijos teismo sprendimą atsisakyti priimti jo kasacinį skundą, nes buvo praleistas apskundimo terminas. Rusijos arbitražo teismas atsisakė priimti ieškovo kasacinį skundą š. m. birželio 23 d.

V. Antonovo apeliacinį skundą Rusijos 9-asis arbitražinis teismas atmetė š. m. balandžio 20 d.

Kodėl kodėl...

Kad galėtų bylą perkelt Paryžiun.

Šiemet:

Nors Tarptautinis arbitražas dar nepradėjo iš esmės nagrinėti 1,1 milijardo eurų ieškinio prieš Lietuvą dėl neteisėto „Snoro“ banko nacionalizavimo, buvę pagrindiniai jo akcininkai Vladimiras Antonovas ir Raimondas Baranauskas jau pasiekė vieną pergalę.

Paryžiuje esantis Arbitražo tribunolas atmetė Lietuvos reikalavimą uždrausti, kad „Snoro“ akcininkų interesams atstovaujantis Rusijos investuotojų užsienio šalyse gynimo fondas bandytų išsireikalauti iš buvusio „Snoro“ laikinojo administratoriaus Simono Freakley
jo turimus dokumentus.

Tokį reikalavimą dar pernai rugpjūtį JAV Niujorko pietinio rajono apygardos teismui pateikė šio fondo atstovai – garsi JAV advokatų kontora „Alston and Bird“.
„Manau, kad S.Freakley turimus dokumentus gavęs Arbitražo tribunolas susidarys objektyvų vaizdą, kaip buvo užgrobtas sėkmingai veikęs bankas“, – sakė buvęs „Snoro“ prezidentas R.Baranauskas.

Rusijos fondas šią bylą prieš Lietuvą pradėjo dar praėjusių metų pavasarį, pasamdęs vieną galingiausių JAV advokatų kontorų „Alston and Bird“, kuri ir parengė 1,1 milijardo eurų ieškinį.

Tada pagrindinėms mūsų šalies institucijoms, tarp jų ir tuometei prezidentei Daliai Grybauskaitei, buvo išsiųsti įspėjimai, kad Paryžiuje pradedamas teisinis ginčas.

Ieškovai teigė, kad Lietuva, likvidavusi „Snoro“ banką ir neatlyginusi padarytos žalos pagrindiniam akcininkui V.Antonovui, pažeidė keturis Lietuvos ir Rusijos pasirašytos sutarties dėl abipusės investicijų apsaugos punktus.

Nedrąsu tada buvo,
P.S. Kaip manot, kas tą milijardą


mokės, jei Paryžiaus sūdžia prisūdys - mes ar tie 4 apatinėse nuotraukose?

Komentarų nėra: