2012-03-01

Kas pasakė "Miau"?

Šiais laikais galima apsieiti ir be poligrafijos:

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas „Veidui“ aiškino, kad iš 3,4 mlrd. Lt dingusiu paskelbto turto realiai išnyko 1,2 mlrd. Lt vertės vertybinių popierių ir 577 mln. Lt banko indėlių kituose bankuose.

Lietuvos bankas tvirtina, jog daugiau kaip milijardo vertės „Snoro“ valdyti vertybiniai popieriai buvo pervesti iš Lietuvos į užsienį. Manoma - į privačių asmenų sąskaitas. Šis trūkumas buvo nurodytas kaip viena iš pagrindinių priežasčių, dėl kurios bankas buvo nacionalizuotas.

Tie popieriai pervedami šitaip.

Kas nutiko su "Snoru" po to, kai mūsų teisėsaugos susidomėjimas juo tapo kažkam kitam, be teisėsaugininkų, žinomas?

Ta informacija buvo pateikta: nuo 9 dienos iki 14 dienos indėlių dar padaugėjo, o tik po „Lietuvos ryto“ publikacijos atsiimta maždaug apie 111 mln. litų, būtent indėlių forma“, - sakė V. Vasiliauskas.

V. Vasiliauskas tikslino, kad iš „Snoro“ iškeliavo ir milijardo litų vertės vertybinių popierių. „Bet vertybiniai popieriai su situacija po publikacijos nieko bendro neturi“, - teigė jis.

Pirmadienį Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl informacijos apie planuojamus pareigūnų veiksmus, tiriant banko „Snoras“ veiklą, neteisėto atskleidimo.

Nes dėl tokio "valstybės paslapties išdavimo" indėlininkai atsiėmė "maždaug apie 111 mln. litų", ir tada jau pasviro valstybės nacionalinis saugumas, o gal ir gynyba.

O milijardas iš „Snoro“ išplautas, nesant baudžiamojo nusikaltimo požymių.

Na, čia toks, kaip tik, įdomus pavasarinis mokomasis kino filmas Generalinei prokuratūrai.


O šitaip atrodo milijardas.

O Naujojoj Plačiojoj Tėvynėj Europoj dabar madingesnis trilijonas.