2013-01-19

Ri¢hie Ri¢h

Kai „Goldman Sachs“ pardavinėdavau obligacijas su kolegomis kalbėdavomės, koks yra mūsų „Skaičius“. Tai reiškė „Velniop jus“ kiekį pinigų“, - tinklaraštyje „Bankers Anonymous“ rašo buvęs bankininkas Michaelas.

Velniop jus“ yra toks kiekis pinigų, kurio pakanka, norint išeiti iš darbo ir niekada nebegrįžti. Kitaip tariant, užsitikrinti pastovias pajamas likusiam gyvenimui.

Atslūgus įtampai po teroristinių išpuolių 2001 metų rugsėjį JAV, bankininkas nusprendė, kad nebenori gyventi monotoniško gyvenimo ir pasiryžo greičiau sukaupti „Velniop jus“ JAV dolerių. „Aš ilgą laiką mąsčiau, ką iš tikrųjų reiškia būti turtingu. Taip atsitiko todėl, kad šiandien „Goldman“ premijų diena ir šį semestrą aš dėstau kursą apie asmeninius finansus“, - sako jis.

Prieš dėstydamas kursą Michealas pergalvojo, ką reiškia būti turtingu ir išskyrė kelis apibūdinimus: „Gerovė negali būti apibūdinama skaičiumi ar konstanta. Aš žinau, kad Myke’as Tysonas vienu metu už kovą gaudavo 30 mln. JAV dolerių, o per karjerą uždirbo 300 mln. JAV dolerių. Jis bankrutavo 2003 metais“, - rašo buvęs Volstrito bankininkas. Kai kuriems žmonėms, kaip M. Tysonas, jų skaičius yra žymiai didesnis negu 300 mln. JAV dolerių, taigi jis niekada nebus pasiekiamas.

O kai kuriems, matai, gal ir bus.

Ar tik ne tiems, kas pinigus spausdina?

O kai pasieks, sieks kito Skaičiaus?

Palyginus su kitomis šalimis, britai dirba mažiau valandų, uždirba daugiau pinigų ir rečiausiai jaučia liūdesį, nerimą ar nuobodulį.

Didžiausias sumas britų šeimos pakloja įmokoms už paskolas. Vidutiniškai – 4.514,88 svarų per metus. Beveik tiek pat išleidžiama maistui – 4.491,24 svarų.

XIX amžiaus Anglijos rašytojai Jane Austen ir Anthony‘s Trollope įskiepijo Michaelui supratimą apie turtingumą pagal pasyvias pajamas. Tuo metu Anglijoje turtingesni žmonės pajamas gaudavo iš savo nekilnojamojo turto, kurio niekada neketino parduoti. „Tuo metu žmonės pajamas skaičiuodavo ne pagal turimą nekilnojamąjį turtą, bet pagal tai, kiek tas turtas per metus atnešdavo pajamų“, - skaitytų knygų herojus apibūdina Michaelas.

Tai koks dabar amžius Didžiojoj Britanijoj?

Kas gi kvailas?

Ri¢hie Ri¢h.

Rikių Rikis.


1 komentaras:

audrius rašė...

Štai kur turtas žmogaus:

Tas ne lietuvis, kuris nesužydės...

Ką valgai tas esi.

Kur sėdi ten sodas sužydi.

Į šviesą sužydėjas sodas žydi, kur sužydėjas žmogus sėdo sodyti sėmės sodo.

Žmogaus maistas yra vaisiai, uogos kuriuose yra viskas ko reikia ssielai(kūnui, nes kūnas ir sylų darinys), o už pamaitinimą žmogus sodina sėsdamas šviesion vieton, kad toj į šviesioj ir patreštoj vietoj sodas sužydėtų, kartu su sužydėjusiu žžemės mogumi-sodininku monsode. Mokslinykai tiriantys sylas(syl'mokai, mogk'sylinykai,,,) vadina tai gudriai: -simbiozė, o jei paprastai, tai bus dalia dalytis daugti .d'augti dovanoti dvasinėtis davasia dvasia mainai virsmai blablabla...

Ar tik ne ant lietuvos žydą vadint žydu yra legalu/etiška? Ar dar kur yra žžydų ulyčia, ar prospekt žydov?:)