2013-08-21

Parmigiano Reggiano

Italijos „Credem Bancasaugyklos kimšte prikimštos užstatų, kuriuos paliko paskolų ėmėjai. Tačiau tai – ne auksas ar šeimos brangenybės. Tai – sūriai. Tik ne paprasti, o „Parmigiano Reggiano“. Šiuo metu banke saugoma apie 430 tūkstančių sūrio galvų. Jų rinkos vertė siekia kone 190 milijonų eurų.

Parmos
pienas.

Parmalat SpA is a multinational Italian dairy and food corporation. Having become the leading global company in the production of ultra-high-temperature (UHT) milk, the company collapsed in 2003 with a €14 billion ($20bn; £13bn) hole in its accounts in what remains Europe's biggest bankruptcy.

Tada, 2003-iais, Parmalat SpA finansavusiems bankams, spėčiau, jos vertybiniai popieriai liko užstatu, o skolos virto toksiškais ar neveiksniais aktyvais.

Tai italų bankininkai to vis dar nepamiršta.


Parmigiano Reggiano.

Puikus užstatas!

Kas gi nori būti įkaitu?

Nenorim, nenorim!

Parmigiano is the Italian adjective for Parma. Reggiano is the Italian adjective for Reggio Emilia. The English name for the cheese Parmesan comes from the French name for it. The name Parmesan is also used for cheeses which imitate Parmigiano-Reggiano, with phrases such as "Italian hard cheese" adopted to skirt legal constraints.

Šiukštu, neklastokit Parmezano!

Ot parmazonai...

×parmazõnas, -ė (l. farmazon) smob. (2)
1. Kos127 bedievis, laisvamanis: Ei tu, parmazõne, kodėl niekuomet neini į bažnyčią?! Kdn.
2. Skd prk. nenaudėlis: Atgrobė tas parmazõnas nū munęs Vvr.

Kokie
masonai:)

„Gojus“ ir „Džiugas“ gali paverst toksiškais tuos užstatus...

Džiugai, bėk bažnyčiongojaus!

1 komentaras:

audrius rašė...

Džiugelis džiaugiasi karčiamoje išsimazojęs parmezanu ir kitokiais murzinančiais mazutais su murzom savo murzinoj karčiamoj, kad daug pripūdė karvedžių karamurzų karvių išskirų ir dabar iš gojų suplus murzintis išsilakstę ožiai nuo baltųjų lankų....
Skanu, malonu mėgautis apsvaigus džiugu dvokiančiu pančiakų kvapu iš husarų sapogų...