2013-12-09

Amerika Kaune

Prie ko čia Amerika?

Netgi labai prie.

Finansinis modelis toks pats, tik kad nepadirbinėtojas ten, ne čia.


JAV skolos lubos.

N.Mačiulis: „Nebuvo jokios galimybės, kad JAV nesusitartų dėl skolos lubų“.

Negi mes atsiliksim?

Nė už ką!

Ministrų kabinetas ketina padidinti Kauno valdžios skolinimosi limitą 10 punktų iki 50 proc.

Pasak Kauno mero Andriaus Kupčinsko, jis didinamas, siekiant finansuoti stringančią Panemunės tilto statybą.

"Informavau Vyriausybę, kad dabar "Kauno tiltai" yra atlikę darbų už 32 mln. litų, jie varo į priekį, bet atitinkamai reikia didesnės injekcijos 2014 ir 2015 metais.

Varantiems į priekį injekcijos būtinai reikia - kas gi ginčysis?

Mes, savivaldybė, taip pat savo dalį norime įdėti, bet žinant mūsų įsipareigojimus dėl Žalgirio arenos, dėl Girstučio plaukimo centro, be skolinimosi limito padidinimo negalėsime savo dalies įdėti. (...) Dabar pritarė, kad nuo 40 proc. iki 50 proc. didins. O viskas galutinai spręsis, kai ketvirtadienį tvirtins (Seimas - BNS) valstybės biudžetą", - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė A.Kupčinskas.

Tikslas kilnus:

Anot mero, kol kas tilto statybos rangovei - bendrovei "Kauno tiltai" sumokėta tik 12 mln. litų, todėl padidinus skolinimosi limitą, norima sumokėti dabartinę 20 mln. litų skolą.

Pasiskolint skolai sumokėt - logiška, tiesa?

Toliau - plačiajai, ne tik Kauno, publikai suprantamas tekstas:

"Tilto vertė - 106 mln. litų, padaryta už 32 mln. litų, bet bendrai padengta tik 12 mln. litų. Mums skaitliukas sukasi už 20 mln. litų. (...) Kitiems metams reiktų apie 40 mln. litų, o kiti metai pareikalaus ypatingų lėšų sąnaudų, bet dabar mes galvotume padengti tą dalį, už kurią nesumokėta - iki 20 mln. litų", - sakė A.Kupčinskas.

O ką daryt, kai neturi pinigų, o turi tiktai skolų???


Šiandieninis, jau profesionalus šios komedijos pastatymas, taipogi pataiko į laikmečio dvasią. Neseniai 678-ą kartą suvaidintas, prieš metus 35 metų jubiliejų atšventęs spektaklis, apvažiavęs visą Lietuvą, vis tebetrykšta pilnatve ir energija, nes juoktis žmonėms niekada nepabosta. Nesižavėti šio spektaklio personažų šventu naivumu ir šėtonišku gudrumu gali tik tas, kas visai neturi humoro jausmo, o pasisemti žinių visiems, besiruošiantiems į šį užjūrio kraštą – ne tik pravartu, o tiesiog būtina. Kaip gi ten iš tikrųjų “Amerikoje gera, Amerikoj gražu…”, paporins visas žvaigždynas Kauno dramos artistų.


Komentarų nėra: