2013-12-11

Kvailių rengimas

Kas geriau: bailiai ar kvailiai?

LRT "Klasikos" radijas šįryt pacitavo laikinuoju pavadintą Vilniaus universiteto rektorių fiziką Jūrą Banį, sakiusį, kad švietimo sistema šiandien tokia, kad aukštojo išsilavinimo diplomą gali gauti ir kvailys. Bėda ta, sakė rektorius, kad jie ima mums vadovauti.

Argi tikrai jis taip sakė?

Rašo, kad sakė.

Reiktų bent 20 metų palikti aukštąjį mokslą ramybėje. Vienas Nobelio premijos laureatas yra pasakęs, jei norite gauti geriausią mokslo rezultatą, inovacijų, paskatinti plėtrą, duokite mokslui maksimalų finansavimą, geriausią įrangą ir... palikite jį ramybėje. Šiandien mes nusiritome iki to, kad yra vien reformos, neužtikrintumas, ketinimai ketinimai ketinimai... Tai labai trukdo tiek mokymui, tiek mokslinei veiklai“, - sakė Vilniaus universiteto laikinasis rektorius, Lietuvos mokslų akademijos narys ekspertas, fizikos mokslų daktaras Jūras Banys.

Jo teigimu, dabartinė sistema aukštąjį mokslą leidžia baigti, „švelniai tariant, visiškai negabiems žmonėms“, o blogiausia, kai šie vėliau patenka į svarbius postus ir ima vadovauti mums, todėl valstybėje reikia griežtesnio požiūrio į studentų priėmimą, taip pat - dosnesnio aukštojo mokslo finansavimo.

Finansavimas.

Finansavimo
klausimas esminis.

The issue which has swept down the centuries and which will have to be fought sooner or later is the people versus the banks.

Komentarų nėra: