2014-01-02

Коммунистический городок

Kur?

Jungtinėse Amerikos Valstijose gyvenanti drabužių ir avalynės „Bellux Fashion“ tinklo įkūrėja Erika Santos tikino, kad per Naujųjų naktį neišleido nė dolerio, nors Naujuosius pasitiko prabangiame laive Majamyje, plaukiodama tame prabangiame laive per bangas su bičiuliais:)

Tai kur tas Komunistinis Miestelis, jei CCCP-o nebėra?

Žinoma, kad JAV-ose.

Negi štetlas?

Silicio slėnyje įsikūrusių „Facebook“ namų vadinti biuru neapsiverčia liežuvis. Tai labiau nedidelis uždaras miestelis, gyvenantis pagal savas taisykles. Markui Zuckerbergui -->

Zuckerbergas sukūrė Facebook platformą jo mokslo metais Harvarde 2004 m. vasario 4 d. Tokia mintis jam šovė, kuomet jis sugalvojo sukurti universiteto tinklą.

ConnectU (originally HarvardConnection) was a social networking website launched on May 21, 2004, that was founded by Harvard students Cameron Winklevoss, Tyler Winklevoss, and Divya Narendra in December 2002.

Stealing Harvard Connection, a.k.a Facebook?


--> pavyko sukurti ne tik didžiausią pasaulyje socialinį tinklą, bet ir komunizmą.

Ši darbovietė labiau primena kurortą, kuriame viskas įskaičiuota. Čia yra viskas – nuo sporto salės iki žaidimų automatų. Sunku tik įsivaizduoti, kaip tokioje atmosferoje – dirbti.

 Kažkas vaikšto su vaikais, kažkas tiesiog ilsisi, kažkas dirba. Kiekvienas darbuotojas čia gali atsivesti šeimos narius ir draugus. Kaip tikrame mieste, gatvėse veikia kavinės ir įvairios paslaugų įstaigos. Skirtumas tik toks, kad beveik viskas čia – nemokama

 Gatvėse galima paragauti meksikietiško maisto, mėsainių, o gal tiesiog salotų ar saldumynų. Čia veikia nemokama dviračių taisykla, žaidimų salonas, o svečiams atidaryta „Facebook“ suvenyrų parduotuvė.
 Didžiulėse biurų erdvėse kiekvienas darbuotojas savo darbo vietą įsirengia kaip nori. Prie vieno stalo stovi treniruoklis, ant kito sėdi pliušinis meškinas, ant trečio – tekilos butelis.

Kažkur čia salės viduryje prie niekuo neišsiskiriančio stalo sėdi ir pats M.Zuckerbergas. Taisyklė viena - jį fotografuoti draudžiama. 

 Beje, kad nereikėtų eiti į barą, biure stovi lentynos su alkoholiu ir vartoti jo darbo vietoje – nedraudžiama. Biuruose nėra jokių apsaugininkų, o patekti į vidų didelių kliūčių nėra.
 
Ir t.t., ir pan.

Кто строил, а кто построил ... коммунизм в отдельно взятом городке:)

 Vaikai, nesugriaukit Komunistinio Miestelio!

1 komentaras:

audrius rašė...

Anksčiau parsiduodavo už pinigą, dabar už ėdalą ir saliutus.
O 16 divizijos gatvėje dar ne komunizmas? Juk tokios laimingos būtų moterys triusiančios komunistinius darbus-tusus, po kurių sakytų, -nyčevo nezaplatili, no tus xorošyj byl! :)1