2014-08-14

Major De Minimis

2014 metų liepos 17-toji.

D. Grybauskaitė: sankcijos Rusijai dėl Ukrainos – nepakankamos.

Who are the Major Losers of Russian Sanctions?

2014 metų rugpjūčio 8-toji.

Lithuania, as an important agricultural exporter and a major trading partner of Russia, is the chief country in the firing line.

Na va, ir Lietuva Majoras!

2014 metų rugpjūčio 14-toji.

Europos Komisija ketvirtadienį Lietuvai leido teikti tik nereikšmingą pagalbą, o šalies situaciją dėl Rusijos sankcijų dar vertins atskirai, pranešė Žemės ūkio ministerija.

„Šalims narėms pasiūlyta taikyti de minimis (nereikšmingą - BNS) pagalbą pačioms“, – pranešime teigė ministerijos Žemės ūkio gamybos ir maisto pramonės departamento direktorius Rimantas Krasuckis.

„Baltijos šalys ir Suomija pasisakė labai konkrečiai prašydamos nedelsiant pradėti taikyti rinkos organizavimo priemones – intervencinį pirkimą, privatų saugojimą, eksporto gražinamųjų išmokų mokėjimą“, – sakė R.Krasuckis. Šias šalis palaikė kroatai, prancūzai ir dar keletas šalių, tačiau Jungtinės Karalystės, Olandijos, Danijos atstovai siūlė toliau stebėti pokyčius rinkose ir sprendimus priimti tik gerai viską išanalizavus.

„Šalims narėms pasiūlyta taikyti de minimis pagalbą pačioms“, – informavo R. Krasuckis.

De minimis (nereikšminga) pagalba – tai tokia parama, kuri didžiąja dalimi atvejų nedaro įtakos Europos Sąjungos valstybių narių tarpusavio prekybai ir konkurencijai ir yra leistina pagal Europos Komisijos reglamentus.

Komentarų nėra: