2014-08-25

Rinkimų buhalterė




Didžiąją sumą – 211 tūkst. litų A.Zuokas liko skolingas žiniasklaidos priemonėms už skelbtą politinę reklamą. Dar 15 tūkst. litų jis skolingas už transporto priemonių nuomą ir eksploataciją.

Kam skolingas A.Paulauskas neaišku, tačiau manoma, kad jis taip pat dar nėra sumokėjęs už visą reklamą. Rinkimų kampanijos metu A.Paulauskas surinko 844 tūkst. litų aukų.

Buvęs kandidatas į prezidentus A.Paulauskas portalui lrytas.lt pripažino nesidomėjęs, kokią skolą paveldės po prezidento rinkimų. Tai paaiškės po audito, kuris baigsis pirmadienį.

Jo rinkimų štabo vadovas Seimo narys Viktoras Fiodorovas pažadėjęs pasakyti, kokia skola užguls ant A.Paulausko pečių, vėliau aiškino, kad jam nepavyksta susisiekti su rinkimų buhaltere, po to apskritai neatsakinėjo į telefono skambučius.

Pirmadienis yra paskutinė diena, kai rinkimų kampanijos dalyviai Vyriausiajai rinkimų komisijai privalo pateikti finansines ataskaitas. To nepadarė tik A.Paulausko rinkimų štabas.

Partija „Tvarka ir teisingumas“ turi 930 tūkst. litų dydžio skolą. Liberalų sąjūdžio skola siekia 218 tūkst. litų, o Valstiečių ir žaliųjų sąjungos - 108 tūkst. litų. Ataskaitų VRK dar nepateikė Darbo partija bei Liberalų ir centro sąjunga.

„Tvarkiečių“ centrinio rinkimų štabo vadovas Kęstas Komskis BNS sakė, kad skola susidarė dėl atsiradusių neplanuotų išlaidų, tačiau jos esą nebuvo netikėtos.

„Mes ir skaičiavome, kad išleisime 1,5-2 mln. litų. Na, šiandien mes tų pinigų neturime sukaupę, bet gausime iš valstybės subsidiją ir atiduosime“, - sakė jis.

Dėl politikų uždirbtų sankcijų nukentėjusius ūkininkus subsidijuot nereikia.

O politikus - reikia.

Tai mūsų pilietinė pareiga.

Tai tokia ir iliustracija.

Komentarų nėra: