2014-08-26

Silpna vieta


Ukrainos prezidentas Petro Porošenka pareiškė, kad jo šalis rugsėjį ratifikuos asociacijos su Europos Sąjunga (ES) sutartį ir išsiųs ratifikavimo dokumentus Briuseliui.
.
„Ukraina rugsėjį ratifikuos asociacijos sutartį su ES ir nedelsdama išsiųs atitinkamus ratifikavimo instrumentus Briuseliui“, – prezidento atstovas Sviatoslavas Ceholka citavo P.Porošenkos žodžius po Ukrainos lyderio susitikimo Minske su ES išorės politikos vadove Catherine Ashton.
.
P.Porošenka ir jo liberalieji šalininkai siekia tvirtesnio palaikymo savo griežtosios linijos politikai kare su separatistais ir planams integruotis į Europą, kurie pakurstė konfrontaciją su Maskva.

„Dabartinės sudėties Aukščiausioji Rada palaikė (nuverstą prezidentą Viktorą) Janukovyčių“, – pabrėžė P.Porošenka.

Liepos 24 dieną Aukščiausios Rados pirmininkas Oleksandras Turčynovas parlamento posėdyje oficialiai paskelbė, kad nutraukia savo egzistavimą valdančioji deputatų frakcijų koalicija „Europinis pasirinkimas“.

Ukrainos "Europos pasirinkimo" parlamentinė koalicija subyrėjo liepos 24 dieną, kada iš jos pasitraukė "Udar" ir "Svoboda" partijų deputatai. Netrukus apie savo atsistatydinimą pareiškė ir premjeras Arsenijus Jaceniukas. P. Porošenkai pareikalavus, Aukščiausioji Rada liepos 31 d. pareiškė pasitikėjimą A. Jaceniuku ir jo komanda.


Komentarų nėra: