2015-04-08

Radvilėnai

Žygis į Australiją?

Radvilėnų vidurinė mokykla? 


kabliataškis 2008-08-05 16:14 
Kaune yra Radvilėnų plentas. ką reiškia žodis RADVILĖNAI?

leitis 2008-08-06 19:04 
Tai reiškia, kad tame plente esančiose kareivinėse gyveno radvilėnai - Lietuvos Didžiojo etmono Jonušo Radvilo I husarų pulko kariai.

Radvilos.
„Žydų išeiviai turi labai didelius sentimentus Kaunui. Tačiau apsilankę mieste bei išvydę suniokotas senąsias kapines Radvilėnų plente, jie prakeikia šią vietą ir pažada daugiau čia kojos nekelti“, – pripažino S.Stoškus.
Anot paveldosaugininko, jeigu miestas rastų lėšų sutvarkyti žydiško paveldo vietas, pelnas, gautas iš atvykstančių turistų atsipirktų šimteriopai.
„Tam reikia politinio sprendimo, miesto tarybos narių valios. Jeigu miestas skirtų pakankamai lėšų istorinių pastatų fasadų sutvarkymui, būtume tiesiame kelyje į UNESCO paveldo ženklą. O miestui tai būtų kaip „Michelin“ žvaigždė restoranui. Patys sau ir pasauliui galime įrodyti, jog nesame kažkokie driskiai“, – sakė S.Stoškus.

Žiba „Michelin“ žvaigždė!
Ką ten Santaka,

pirmoji mūrinė dabartinės Lietuvos teriotorijoje Kauno pilis 
ar Perkūno namas...
Nereikia geriau į juos žiūrėt - dar pamatysim panašumą 
su Neries ir senosios Vilnelės/Vilnios
santakos tokiu pačiu smailiu ragu, su ten buvusia šventviete, o joje šventykla, su tame Šventaragy (be katalikų kapeliono Strijkovskio išgalvoto Šventaragio) vėliau stojusia Gedimino vardu vadinama Vilniaus pilimi, su tame Šventojo Rago santakos, tokios pačios, kaip Kauno Santakoje, slėnyje ant Perkūno šventyklos pastatyta arkikatedra...

Aiškiai parašyta:

Europa pripažino – Kaune yra vienas ypač vertingas dalykas.

Tarpukario architektūra.

Taip pat, daugelis šių paveldo pastatų – Paštas, Lietuvos banko rūmai, Pieno centras – turi didžiules nepanaudotas erdves. Būtų puiku, jei galėtume juos paversti kultūros centrais.

O kam jos, tos erdvės?

Radvilėnai!










Komentarų nėra: