2016-10-11

Ireguliarumo reguliavimas II

Įspūdingą 5 mln. eurų sumą už Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) tinklalapio atnaujinimą ir jo priežiūrą susižėrusi kompanija „iTree“ po Seimo rinkimų priversta teisintis dėl sistemos strigimų ir spragų.

„Lietuvos rytas“ prieš metus rašė, kad VRK skelbtą sistemų atnaujinimo pirkimą „iTree“ laimėjo pasiūliusi 5 mln. eurų kainą, nors antroje vietoje likusi konkurentė „Algoritmų sistemos“ siūlė darbus atlikti perpus pigiau – už beveik 2,6 mln. eurų. Taip nutiko todėl, kad ekspertai (durų atvėrėjai/užvėrėjai) „iTree“ pasiūlymo kokybę įvertino maksimaliu balu, o jų konkurentai gavo 54,45 balo iš 70. Pasiūlymo kaina lėmė 30 proc., tad galutiniame vertinime laimėtoją nuo antros vietos skyrė vos vienas balas.

Jis taip pat pastebėjo, kad naujoji VRK sistema kurta galvojant apie e. rinkimus ir yra gerokai sudėtingesnė už buvusią, ji turi daugiau funkcijų, kurių nebuvo ankstesnėje sistemoje.

Kokių?

Nemažai dėmesio sulaukė ir rinkėjų duomenų nutekėjimo atvejis iš svetainės Rinkejopuslapis.lt – jos lankytojai galėjo atsisiųsti kitų vartotojų rinkėjo korteles. 

D.Lazauskas 
pabrėžė, kad tai nebuvo masinis duomenų nutekėjimas – vartotojai galėjo matyti tik paskutinio svetainėje apsilankiusio asmens vardą, pavardę, adresą ir gimimo datą.

Beje, pačios „iTree“
svetainė internete visą pirmadienį yra nepasiekiama,
o įmonės telefonai išjungti.

Šį screenshot'ą dariau ką tik, antradienio vakarą.

Ireguliarumo
reguliavimas (2016 10 07 - dvi dienos iki 2016-jų metų Lietuvos Respublikos Seimo rinkimų).

Komentarų nėra: