2016-12-10

„Barclay“ sako, kad nesistengia

„Barclaycard“ akivaizdžiai nori, kad klientai naudotųsi jų paslaugomis, tik ar kredito kortelės – geriausias variantas kasdieniam mokėjimui už pirkinius? Juk mokant kredito kortelėmis didelė rizika prarasti kontrolę ir išleisti pinigų daugiau nei planuota.

JK Kredito kortelių asociacija teigia, kad 80 proc. klientų kitą mėnesį sumoka viršytą limitą, taigi neturi mokėti palūkanų.

Tačiau kredito kompanija „StepChange“ informuoja, kad 1,6 mln. žmonių kas mėnesį perveda minimalias sumas, tad jų skola vis didėja.

Ekonomisto Peterio Tuttono teigimu, pervedamos nedidelės sumos į kredito korteles suteikia melagingą saugumo jausmą bei sudaro apgaulingą įspūdį, kad skola kontroliuojama, nors iš tiesų taip nėra. „Per dažnai kredito kortelės nustoja būti trumpalaike paskola, jos tampa ilgalaike, brangiai atsieinančia paskola“, – sakė jis.

„Barclaycard“ vadovo A. Sajedo teigimu, nesistengiama įstumti klientų į skolas: „Skola trumpalaikė, galima pasiskolinti pririekus, tik reikia pajėgti gražinti skolą.“

Be pastangų:
:)

:))

 Kas urbynėje gyvena?
Nieko keisto, kad tokios perspektyvos gąsdina tuos, kurie jau dabar nerimauja dėl korporacijų ir piktadarių (čia tai geradariai, tiesa?), sekančių mūsų judėjimo trajektoriją ir pinigų leidimo įpročius.

A. Sajedas nepatikliuosius ramina tikindamas, kad jokių veiksmų nebus imamasi be kliento sutikimo.

Jo teigimu, nauja sistema turės privalumų – kai kompanija žinos kliento buvimo vietą, bus kur kas lengviau autorizuoti transakciją. Dėl tų pačių priežasčių lengviau užkirsti kelią sukčiavimui.

Kliento duomenys reikalingi ir dabar, pvz., norint apsipirkti „Amazon“ ar susimokėti už paslaugas „Uber“ kompanijoje – pinigai už pirkinį iš karto nuskaičiuojami, nes klientui užsiregistravus, kompanija gauna jo debeto ar kredito kortelės duomenis.

Daug prišnekėjo, bet kai ko nepasakė.

Stengiasi:)


Komentarų nėra: