2016-12-07

Rusijos Draugystės ordinas

„Exxon Mobil Corp.“ generalinis direktorius Rexas Tillersonas, antradienį susitikęs su Donaldu Trumpu aptarti savo galimo ėmimosi valstybės sekretoriaus pareigų, yra patyręs verslininkas, kurio artimi ryšiai su Vladimiru Putinu ir kitais pasaulio lyderiais gali pakeisti Amerikos užsienio interesus, – rašo Bradley Olsonas leidinyje „The Wall Street Journal“.
„R. Tillersono draugai ir kolegos sako, kad mažai kas iš JAV piliečių artimiau nei jis bendravo su V. Putinu, su kuriuo pažįstamas nuo tų laikų, kai atstovavo „Exxon“ interesams Rusijoje Boriso Jelcino režimo laikais“, – teigiama straipsnyje.

„Jis leido daugiau interaktyvaus laiko su V. Putinu nei, ko gero, bet kuris kitas amerikietis, išskyrus
Henry Kissingerį“, – sakė buvęs JAV gynybos sekretoriaus pavaduotojas ir Vašingtono Strateginių ir tarptautinių tyrimų centro prezidentas Johnas Hamre. Šio centro valdybos nariu yra ir R. Tillersonas.

2011 metais R. Tillersonas sudarė sutartį, pagal kurią „Exxon“ suteikiama prieiga prie Rusijos arktinių resursų ir leidžiama „Rosneft“ investuoti „Exxon“ koncesijoje visame pasaulyje. Kitais metais Kremlius apdovanojo R. Tillersoną Tautų draugystės ordinu.

Na, su Tautų draugystės ordinu tai VBS "užlankstė".

Кавалер российского ордена Дружбы может стать госсекретарем США.
Орден Дружбы

Komentarų nėra: