2017-01-10

1971

Baigiau Juozo Balčikonio vidurinę mokyklą tais metais ir įstojau į VU mat/mech-ą, kuris dabar pavirto MIF-u.

Amerika tais dabar jau nutolusiais 1971-aisiais metais buvo tokia:
1. Jos Prezidentas Richard'as Nixon'as šitais pačiais 1971-aisiais parodė Pasauliui Didelę Didelę Špygą!

Ir nieko.

2. Na, ne visai taip - gal prieš pat Didelę Didelę Amerikos Špygą pamatydamas, o gal ją ir nujausdamas ar netgi žinodamas, Klausas Švabas 1971-jų vasarą 444 dalyvius sukvietė Švabijon  į I-ąjį Pasaulinį Ekonomikos Forumą Davose.

Ir nuo tų įsimintinųjų 1971-ųjų metų (man tai įsimintinų todėl, kad mokyklą baigiau, ir atestatą gavau - ne taip, kaip Europos Parlamento pirmininkas, kuris jo taip ir negavo vidurinės mokyklos atestato (leaving without his Abitur); apie jokią tais metais Didelę Didelę Amerikos visam likusiam Pasauliui parodytą Špygą mums SSSR'e sovietinė propaganda kažkodėl netriūbijo) pasauliniai ekonomikos forumai Davose, Klauso Švabo tebevadovaujami, vyksta kasmet.

Šiemet tasai Švabas Davoso foruman (kuris prasidės kitą savaitę, visiškai nebe vasarą) nepakvietė nei mūsų Prezidentės, nei Premjero, nebus jame nei Angelos Merkel, nei Francois Hollande'o, ir Vladimiro Putino nebus, užtat pirmąsyk jame bus Kinijos prezidentas.

Neblogai?

3. O JT (Jungtinėse Tautose), 1971-ais SNO (Suvienytųjų Nacijų Organizacija vadintose) finansinių reikalų šmaikštuoliai visam pasauliui vietoj BNP (Bendrojo Nacionalinio Produkto) įpiršo BVP, kuris auga klimpstant į skolas:)

O SSSR-e, kuriame tais 1971-ais gyvenom, ekranuose pasirodė "12 kėdžių":)
Dabar mums 11 teliko...

1971 m. gruodžio 25 d. Vilniaus dailės institute Kęstutis Antanėlis pastatė [1] roko operą "Jesus Christ Superstar". 
Tai buvo pirmasis šios roko operos pastatymas Europoje ir antrasis pasaulyje.

Komentarų nėra: