2017-01-14

Lietuva nuo Lietuvos atsitvers siena


Mažoji Lietuva...

O iš tiesų - juk ji buvo Didžioji.
Ten mūsų gintaras.

Lėšų tvorai atsitverti 
nuo Rusijai priklausančios (kur gi ne!) Kalinin
grado srities numatyta šių metų valstybės biudžete. Iki šiol sausumoje valstybės sieną žymėjo tik specialūs ženklai ir 13 metrų pločio kontrolės juosta, kuria driekiasi pėdsakų juosta, patrulinis takas.

Valstybės sienos su Rusija apsauga šiemet bus stiprinama ne tik šalies biudžeto, bet ir Europos Sąjungos (ES) viešojo saugumo fondo lėšomis – iš jų bus įsigyjama moderni valstybės sienos stebėjimo sistema. Tikimasi, kad taip efektyviau bus apsaugoti mūsų valstybės bei kitų ES šalių ekonominiai interesai, taip pat žengtas dar vienas žingsnis stiprinant valstybės saugumą.

Galimybės Lietuvai atsitverti tvora nuo Rusijai priklausančios Kaliningrado srities atsirado praėjusiais metais galutinai užbaigus valstybės sienos demarkavimo darbus, kurie buvo pradėti dar 2011 metais. Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas
„Lietuvos žinioms“ teigė, kad šiemet iš valstybės biudžeto pirmą kartą per visus nepriklausomybės metus skiriama apie 3,6 mln. eurų fizinei sienai su Kaliningrado sritimi pastatyti. „Šių lėšų turėtų užtekti tvorai įrengti. Šalia tvoros bus sumontuota ir moderni valstybės sienos stebėjimo sistema, jai lėšų bus ieškoma kitais metais“, – aiškino E. Misiūnas.

Anot ministro, tai nebus kinų siena, o tik sustiprinta tvora, kuri leis užtikrinti, kad kontrabandininkai, nelegalai negalėtų patekti į mūsų šalį.

O - kokių būta
kontrabandininkų!

Komentarų nėra: