2017-05-16

Varžtai vis atsisuka

Rudenį po šitokio susirašinėjimo,

kažkodėl panorusio dingti iš VGTU pašto serverio, tą patį vakarą priekinio kairiojo mano automobilio Peugeot 605 rato visi 5 varžtai atsisuko, vos kelis kilometrus tenuvažiavus.

Praėjusį gi penktadienį Rygon važiavau, 18-ton konferencijon "Teaching mathematics: retrospective and perspectives":
Šnekėjau panašiai kaip čia, tik trumpiau - juk vos 20 minučių teturėjau pranešimui.

Ketvirtadienį prieš vidurnaktį atsiradau Vilniaus Saulėtekio alėjoj esančioj kiaurą parą dirbančioj VU bibliotekoj* - ketinau lietuviškas šio pranešimo skaidres angliškai išguldyt, pakol naktinio autobuso Rygon sulauksiu.

O mano laptopas "nepasikrauna".

Pasidairiau naktinėj bibliotekoj, pataikiau pasirinkti maniškės Juozo Balčikonio gimnazijos auklėtinį, ir jis gan greit išsiaiškino, kad maniškio nešiojamojo kompiuterio varžteliai išbyrėjo, "hardas" nuslydo ir atsijungė.

Nustūmė jį į vietą, kompas "sustartavo", darbus nudirbau, Rygon nuvažiavau, pranešimą padariau, kitos nakties autobusu pargrįžau Vilniun, kuiame šeštadienį su šauniosiomis Lietuvos mokytojomis pabendravau tema "Bitkoinai: virtualiųjų valiutų technologijos".
Vakar, pramiegojęs bene visą sekmadienį, prisiminiau ką sakė maniškis kompiuterio ir pranešimo Rygoje skaidrių gelbėtojas naktinėje VU bibliotekoje ir užsukau pas kompiuterių meistrą - kad varžtelius susuktų.

- O ko tu kompiuterin lindai?

- Nelindau.

- Tai gal palikai jį kur?

- Na, būna, darbe palieku, užrakintą kabinete.

- Lindo kažkas - negali šitiek varžtelių patys išbyrėt.

Juokingiausia kad širyt skaitau štai ką:

„The Washington Post“ citavo neįvardytus šaltinius, kurie sakė, kad D. Trumpas per susitikimą nukrypo nuo plano ir pateikė rusams detalių apie IS teroro grėsmę, susijusią su nešiojamųjų kompiuterių naudojimu lėktuvuose, be kita ko, nurodydamas ir miestą, kur ši informacija buvo surinkta.

D. Trumpo administracija neseniai uždraudė į Jungtines Valstijas iš aštuonių musulmoniškų šalių skrendantiems keleiviams į lėktuvo saloną įsinešti nešiojamųjų kompiuterių, planšetinių kompiuterių ir kitų elektroninių prietaisų, didesnių už išmanųjį telefoną. Pranešama, kad jau artėjama prieš sprendimo išplėsti šį draudimą ir Europai.
Klausykit, kam varžtai atsisuka?**

A?

* Toje puikiojoje VU bibliotekoje, 
pastatytoje, savaime suprantama, už Turtingojo EuroKongo
pinigus, savo ruožtu, jau suspėjau nuo jos apsauginio
"gaut per galvą" - mat, užsnūdau naktį.

Lietuvoj bent nenuobodu?

** Izraeliui?

Komentarų nėra: