2018-06-18

Saldus Gyvenimas Baigėsi:)


Saldus Gyvenimas,
1960.


Ir visai ne tai, bet baigėsi:
Artimiausiu laiku JAV ekonomika ims lėtėti. Ekonomistai neatmeta ir recesijos tikimybės. Tačiau dar anksčiau gali sprogti burbulas finansų rinkose, o JAV administracijos ir Federalinės rezervų sistemos politika gali sukelti krizę besivystančios ekonomikos šalyse. Dar daugiau rūpesčių globaliai ekonomikai prideda JAV prezidento Donaldo Trumpo kurstomi prekybos karai.

Tarptautinis valiutos fondas 
(TVF) spėja, kad į JAV ekonomiką recesija gali įsisukti per artimiausius trejus metus. JAV valdžios ekonomikos politiką vertinę ekspertai pažymėjo, kad ji statoma ant 2020-aisiais prasidėsiančios etapinės mokesčių konsolidacijos. Tais metais laukiama monetarinės politikos sugriežtėjimo piko.

TVF vertinimu, tai lems 1,5 proc. punkto – iki 1,5 proc. – sulėtėsiantį ekonomikos augimą. Šiemet tas pats TFV prognozuoja, kad JAV ekonomika kils 2,9 proc., kitąmet – 2,7 procento. „Tačiau ši prognozė gali pasirodyti pernelyg optimistinė“, – teigiama TVF pranešime.

JAV rūpesčiai susiję ir su padidintomis valstybės investicijomis ekonomikai stimuliuoti. Tai ir korporatyvinių mokesčių sumažinimas nuo 35 iki 20 proc., ir biudžeto išlaidų gynybai nei infrastruktūrai didinimas. Jau šiandien JAV ilgalaikių ir trumpalaikių įsipareigojimų suma – per 21 trln. JAV dolerių*. Anot TVF, labai realu, kad jau 2019 m. JAV federalinio biudžeto deficitas viršys 4,5 proc. bendrojo vidaus produkto. Tai kone dukart daugiau nei deficitas, kuris buvo vos prieš trejus metus, rašo gazeta.ru.

Kokia kokia gazeta?
Hm...
Apsirijimas baigėsi:)

Tiek  žinių...

O vien vasarį amerikiečių kompanijos neteko 1 trln. JAV dolerių rinkų kapitalizacijos...

Cha cha cha

Cho cho cho
1
* Bitkoinų maksimalus kiekis 21 mln., bet po kablelio - ne 2, kaip pvz. doleriuose ar euruose, bet 8 ženklai. Perkelkit kablelį dešinėn per tuos 6 papildomus ženklus, ir gausit 21 trln:)


Komentarų nėra: